HIFK:n nimekäs värväys sai somessa ristiriitaisen vastaanoton – ”Punaisia kortteja horisontissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan ensi kaudeksi noussut HIFK yllätti tiistaina, kun se tiedotti tehneensä sopimuksen kokeneen hyökkääjän Njazi Kuqin kanssa. Vastaanotto uudelle vahvistukselle ei ollut ainakaan sosiaalisessa mediassa erityisen ilahtunut.

Hämmästystä Twitterin käyttäjissä herätti muun muassa se, kuinka urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kehui tiedotteessa erityisesti Kuqin sitoutumista ja kurinalaisuutta.

Sitoutumistakin saattaisi joku jäädä pohtimaan, kun ajattelee ”journey man” Kuqin viettäneen yli yhden kauden samassa seurassa vain kahdesti urallaan (Lahdessa vuosina 2002-2005 ja Koblenzissa 2008-2010). Enemmän takerruttiin kuitenkin juuri kurinalaisuuteen, sillä Kuqi on katsellut erivärisiä kortteja urallaan useaan otteeseen.

Nostettiinpa esille sekin, kun Kuqi sai kaudella 2016 PK-35:ssä pelatessaan peräti seitsemän ottelun pelikiellon tartuttuaan HIFK:n Tommi Vesalaa kurkusta ja puskettuaan tuoretta seurakaveriaan Jani Bäckmania, jota hän myös puristeli sukukalleuksista (lue lisää).

Joitain kannattajia arveluttaa Njazi Kuqin ikä, sillä mies täyttää 36 vuotta ennen kauden alkua. Vajaan vuoden pelaamatta ollut Kuqi onkin yksi Veikkausliigan ensi kauden iäkkäimmistä pelaajista.

Twitterissä hekumoidaan myös mahdollisuudella, kokoontuisiko Kuqin veljespari jälleen samaan seuraan? Shefki Kuqi on valmentanut pikkuveljeään jo PK-35 Vantaassa ja FC Interissä, ja sai äskettäin valmiiksi vaaditun UEFA Pro -valmentajatutkintonsa. HIFK:n valmennuksessa jatkaa Teemu Kankkunen, mutta koska hänellä ei kyseistä lisenssiä ole, tarvitaan rinnalle joku lisenssillinen toimija (vähintäänkin) nimelliseksi päävalmentajaksi.

Hurrahuutoja sopimus ei siis nostattanut, mutta pitää silti muistaa, että maalintekijän lahjansa Kuqi on osoittanut jo moneen kertaan. Veikkausliigassa pelaamissaan 79 ottelussa Kuqi on tehnyt 36 maalia ja antanut 13 maalisyöttöä. Uran paras kausi oli ehkä kuitenkin kausi 2011-2012, kun Kuqi teki Kreikan Superliigan Panioniosissa 24 ottelussa 10 maalia.