HJK vahvistaa puolustustaan tämän vuoden maajoukkuedebytantilla

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Helsingin Jalkapalloklubi on solminut kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Henri Toivomäen kanssa.

Toivomäki, 27, edusti viime kaudella Kuopion Palloseuraa pelaten Veikkausliigassa 30 ottelua. Hän on aiemmin pelannut Suomessa myös Mäntsälän Urheilijoissa, FC Reippassa ja FC Lahdessa, jossa hän teki debyyttinsä Veikkausliigassa kaudella 2008.

Ulkomailla Toivomäki on edustanut italialaista Atalantaa, hollantilaisia Ajaxia ja Almere Cityä sekä norjalaista Sarpsborgia.

Nuorisomaaotteluja hän on pelannut U19- ja U21-joukkueissa yhteensä 20 ottelua. Miesten A-maajoukkueessa Toivomäki debytoi viime kesäkuussa ystävyysottelussa Romaniaa vastaan.

– ”Henkka” on kokenut puolustuspään pelaaja, joka pystyy pelaamaan useammalla paikalla, oikealla, keskellä ja jopa vasemmalla. Hän on ollut mukana maajoukkueringissä, ja on hyvässä iässä. Meidän tapa pelata ja harjoitella kehittää Henkkaa varmasti pelaajana, kommentoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo seuran tiedotteessa.

– Hyvillä fiiliksillä tulen isoon seuraan ja hyvään organisaatioon. Viime kaudeksi palasin takaisin Suomeen ja kausi KuPS:ssa sujui hienosti. Maajoukkue oli myös hieno kokemus, se on aina jokaisen pelaajan unelma päästä edustamaan Suomea. Klubiin tulen täynnä intoa. Tärkeää on voittaminen, ja olisi hienoa mennä myös Euroopassa pitkälle, sanailee Toivomäki.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!