Juventuksen keskikentän nimimiehen esitys ei vakuuta – ”Ei ole tällä hetkellä Juventuksen tasoinen pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Moni varmasti odotti Juventukselta enemmän kuin 2-2-tasapeliä tapaninpäivän vierasottelussa Atalantaa vastaan. ”Vanha rouva” tuli tasoihin vasta 78. minuutilla pelattuaan sitä ennen 25 minuuttia vajaamiehisenä Rodrigo Bentancurin ulosajon takia.

Serie A:ta johtavien torinolaisten pelastajaksi nousi tasoitusmaalillaan portugalilaistähti Cristiano Ronaldo, joka aloitti pelin poikkeuksellisesti vaihtopenkiltä. 33-vuotiasta oli haluttu lepuuttaa otteluruuhkan keskellä, mutta kun Juve oli tappiolla, Ronaldo vaihdettiin sisään 65. minuutilla. Kovana kotijoukkueena tunnettu Atalanta oli sitä ennen kiinni pisteissä Duvan Zapatan maaleilla.

Maali oli Ronaldolle jo 12:s tämän kauden Serie A:ssa. Debyyttikauttaan Italiassa pelaava hyökkääjä on maalitilaston toisena osuman enemmän iskeneen Genoan Krzysztof Piatekin perässä.

Atalanta-Juventuksen Ruudulle selostanut Velja Engström kehui kotijoukkueen esitystä, vaikka Juve onnistuikin tasoittamaan pelin miehen alivoimalla ja sai sen jälkeen mahdollisuudet vielä voittomaaliin.

– Atalanta oli eilen erinomainen suunnilleen ensimmäisen tunnin. Siinä oli kyllä paikat pelin ratkaisemiseen. Alkuun tuli vähän epäonninen oma maali, mutta tuntui että he hallitsivat peliä ja ennen kaikkea keskikenttää, Engström sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Juventuksen keskikentällä pelanneet Sami Khedira, Emre Can ja ulos lentänyt Bentancur eivät vakuuttaneet kukaan Engströmiä otteillaan.

– Kolmikko ei saanut keskustaa haltuun vaan Atalanta voitti keskikentän kamppailun ja hallitsi sen kautta peliä.

– Sen jälkeen kun Bentancur sai punaisen kortin, ja Miralem Pjanic sekä pian sen jälkeen Cristiano Ronaldo vaihdettiin kentälle, niillä kahdella vaihdolla (Massimiliano) Allegri käänsi pelin Juventuksen hallintaan alivoimasta huolimatta.

– Siinä nähtiin myös, millaista leveyttä sieltä penkiltä löytyy tämmöisessä pelissä, kun annetaan vähän lepovuoroja avauksen kavereille – Pjanicille ja Ronaldolle. Kun on tuommoista ukkoa heittää kentälle, niin helposti se peli siinä kääntyykin vaikka olisi miehen vajaalla.

Erityisesti Khedira saa Engströmiltä risuja esityksestään. Saksalainen on lukeutunut Juven selviin vaihtopelaajiin mutta sai nyt mahdollisuutensa avauksessa, kun vaihtoehtoja ei liiaksi ollut.

– Näkyi, ettei Khedira ole pelannut montaa peliä. Hän onnistui pitämään itsensä todella pimennossa. Tuntuu, että keskikenttä on muutenkin Juventuksen murheenkryyni tällä hetkellä. Nyt varsinkin, kun Bentancur on seuraavasta ottelusta pois, Blaise Matuidi on vähän sairastellut, Emre Can ei ole oikein vielä vakuuttanut eikä Khedira ole ainakaan tällä hetkellä Juventuksen tasoinen pelaaja. Tällä hetkellä (Khediran) taso ei tunnu riittävän, Engström huokaa.

Atalanta sai kokea, ettei Juventuksen tasoista joukkuetta vastaa ole varaa ns. ”hyvän olon tunteeseen”, mikä joukkueille saattaa joskus tulla johtoasemassa. Tasoituksen myötä Juventus piti tilinsä tappiottomana tämän kauden Serie A:ssa.

Yhdeksän pistettä sarjakakkosta Napolia edellä oleva Juventus pelaa seuraavan kerran jo lauantaina kotonaan viidentenä majailevaa Sampdoriaa vastaan. Peli on molemmille jo kolmas kahdeksan päivän sisään.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.