Liverpool on Valioliigan joulumestari – Klopp ei vielä juhli: ”Emme ajattele sitä”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei aio korkata mestaruussampanjaa, vaikka hänen joukkueensa tulee olemaan jouluna Valioliigan piikkipaikalla.

Kloppin ryhmä voitti perjantaina Wolverhamptonin 2-0 ja siirtyi neljän pisteen päähän toisena majailevasta Manchester Citystä, joka pelaa oman 18. kierroksen ottelunsa tänään lauantaina.

Edelliset neljä kautta ovat johdattaneet kaavaa, jossa jouluna sarjakärjessä oleva joukkue tulee olemaan ykkösenä myös kauden päätyttyä. Kaavaa on rikottu viimeksi kaudella 2013-14, jolloin Liverpool oli jouluna ensimmäisenä.

– Joku sanoi, että viimeisenä neljänä kertana liigan voitti se joukkue, joka oli kärjessä jouluna, mutta oliko kisa edes ikinä niin tiukka? kommentoi Klopp FourFourTwon mukaan.

– Jos kaikki muut (mestaruustaiston) joukkueet voittavat huomenna (lauantaina), niin kolmella tai neljällä joukkueella on 40 pistettä enemmän, mikä on todella poikkeuksellista.

– Jos haluat otsikon ”Kloppin mukaan mestaruuteen tarvitsee 105 pistettä”, niin siitä vain, mutta me emme ajattele sitä.

– En ajatellut sitä ennen enkä tule ajattelemaan sitä myöhemmin. Yritän vain vastata kohteliaasti.

Muokattu 22.12.2018 klo 16.00: Wolverhampton-Liverpool -ottelun tulos korjattu.