Miten Man Unitedin väliaikaismanageri on aiemmin pärjännyt? – Sai Valioliigassa kylmää kyytiä

© Kuva: Getty Images

Manchester United kertoi keskiviikkona nimittäneensä norjalaisen Ole Gunnar Solskjærin väliaikaiseksi managerikseen loppukauden ajaksi. Solskjær korvaa tehtävässä portugalilaisen José Mourinhon, joka sai kenkää tiistaina.

Solskjær on pidetty persoona Unitedin kannattajien keskuudessa, vaikka hän ei ole vielä valmentanut joukkueen peräsimessä otteluakaan. Hyökkääjänä pelannut norjalainen edusti Manchester Unitedia 11 vuotta pelaajaurallaan, jonka hän päätti Red Devilsissä. Hänen maalinsa kauden 1998-99 Mestarien liigan finaalissa toi Unitedille 2-1-voiton Bayern Münchenistä.

Valmentajana Solskjær on näyttänyt osaamistaan Manchester Unitedin reservijoukkueessa, Cardiffissa ja kahteen otteeseen kotimaansa suurseurassa Moldessa, josta hän siirtyi nyt Englantiin. Solskjær allekirjoitti hiljattain Molden kanssa kauden 2021 loppuun asti kestävän jatkosopimuksen, ja hänen on määrä palata norjalaisseuraan, kun Manchester Unitedin kausi päättyy.

Ensimmäisellä Molden visiitillään hän voitti kaksi Norjan pääsarjan mestaruutta putkeen ja viimeisenä vuotenaan Norjan cupin. Tuolloin hän keräsi Moldessa keskimäärin 1,85 pistettä per ottelu.

Tammikuussa 2014 Solskjær suuntasi Valioliigan nousijajoukkueeseen Cardiffiin, joka oli suurissa vaikeuksissa Englannin pääsarjassa. Hän ei kyennyt pelastamaan Cardiffia, joka putosi kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas Mestaruussarjaan. Valioliigassa Cardiff pelasi Solskjærin alaisuudessa 18 ottelua, joista se voitti kolme ja pelasi yhtä monta tasan. Noissa peleissä Cardiff teki 17 maalia ja päästi omiinsa 42.

Solskjær sai jatkaa Cardiffin peräsimessä Mestaruussarjassa, mutta hänelle annettiin kenkää syyskuussa 2014 seitsemän kierroksen jälkeen.

Molde palkkasi Solskjærin uudestaan päävalmentajakseen lokakuussa 2015. Hän on yltänyt lähes yhtä hyvään pistekeskiarvoon kuin edelliselläkin kerralla Norjassa, mutta pokaaleja ei viimeisimmällä kerralla ole tullut. Molde sijoittui kausilla 2017 ja 2018 Norjan pääsarjassa toiseksi.

Vertaillessa Solskjærin tuloksia Moldessa ja Cardiffissa on kuitenkin hyvä muistaa, että Molde on saavuttanut tällä vuosikymmenellä kolme Norjan pääsarjan mestaruutta ja kaksi hopeaa, voittanut kahdesti Norjan cupin ja pelannut Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Cardiff on samassa ajassa saavuttanut kaksi nousua Valioliigaan ja päässyt kahdesti FA Cupissa viidennelle kierrokselle.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.