Napoli-pomo tuomitsi Financial Fair Playn: ”Puolet Serie A:sta panisi lapun luukulle”

© Kuva: Getty Images

Napolin sanavalmis ja kärkäs puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis on jyrähtänyt UEFA:n jokunen vuosi sitten lanseeramaa Financial Fair Playta kohtaan. Napoli-pomon mielestä FFP on nykymuodossaan täysin epäkelpo. Muun muassa Manchester Cityä ja PSG:tä on syytetty viime aikoina FFP-sääntöjen järjestelmällisestä kiertämisestä.

– FFP ei toimi, sitä ei sovelleta oikein, De Laurentiis totesi TuttoNapolille.

– Jos sitä hyödynnettäisiin, niin puolet Serie A:sta joutuisi panemaan lapun luukulle. UEFA tekee mitä pystyy, mutta se on aina myös poliittinen asia. Kaikki, jotka ilmaisevat kantansa, ovat vastenmielisiä.

Napoli pelaa tiistai-iltana Anfieldilla Liverpoolia vastaan. Tasapeli riittää varmistamaan italialaisten pudotuspelipaikan, mutta Liverpool kaipaa kipeästi voittaa.

– Napoli on tehnyt jotain poikkeuksellista yhdeksän vuoden ajan, mutta niiden, joita kehutaan, on parasta pysyä tyynenä.

– Pojat ovat täällä ammattimaisina ja täynnä rakkautta. He välittävät pelistä, eivätkä olleet viimeksi paineen alla, koska (valmentaja) Carlo Ancelotti teki hyvin peluuttaessaan heitä, jotka eivät olleet pelanneet kuukausiin.

– Kaikki sujuu hyvin. Nyt kohtaamme Liverpoolin, joka on mahtava seura, jolla on mahtavat omistajat ja suurenmoisia pelaajia. Minä luotan Ancelottiin. Hän on aina oikeassa eikä hänen tarvitse todistaa kenellekään mitään. Hän on voittanut kaiken ja enemmänkin. Ancelotti välittää kokemuksensa avulla tyyneyttä pelaajiinsakin, De Laurentiis kehuu luotsiaan.

Ottelu Liverpool-Napoli alkaa kello 22, ja on nähtävissä C Moren suoratoistopalvelun ja TV-kanavien lisäksi myös veloituksetta Subilla.

Lähde: Football-Italia