Ballon d’Or -gaalaa vietettiin Ranskassa maanantai-iltana, ja ilta päättyi odotetusti Luka Modricin juhliin. Real Madridin kroaattitähti pani siten pisteen Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon 10 vuotta jatkuneelle valtakaudelle.

PSG:n brassitaituri Neymar jäi puolestaan toimittajien äänestyksessä sijalle 12, oltuaan vielä vuosi sitten sijalla 3. Neymar jäi nyt ensi kerran sitten vuoden 2012 Top 10:n ulkopuolelle, ja tuolloinkin hän pelasi vielä brasilialaisessa Santosissa.

Nabeel

@Nabeel_umarr
Neymar placed 12th in the Ballondor Rankings ::
Meanwhile 😂😂#BallonDor

SPORF

@Sporf
🇧🇷 @NeymarJR

📅 August 2017:

📝 Joins PSG to improve his chances of winning the Ballon D’Or.

📅 December 2018:

😳 Ranked 12th on Ballon d’Or list.

🤦‍♂️ First time since 2012 that he’s ranked outside the top 10.

Ilmeisesti Neymarinkin korviin oli kantautunut, ettei menestystä olisi tänä vuonna luvassa, sillä hän päätti jättää gaalan suosiolla väliin. Huomionsa Neymar siitä huolimatta halusi, sillä hän ei tyytynyt pelkkään sohvalla makailuun, vaan järjesti julkisen videopelisession brasilialaisten joukkuekaveriensa Thiago Silvan ja Marquinhosin kanssa.

Kun toisaalla vietettiin gaalailtaa, Neymar pelasi kaksikon kanssa Call of Duty Black Ops 4- ja Battlefield-videopelejä. Pelisessio myös striimattiin livenä Twitch-palvelussa.

Hunter Godson

@HunterGodson
What was Neymar doing instead of going to the #BallonDor2018 ceremony?

Streaming Call of Duty on Twitch...

Pelisessio kuitenkin osoitti, että 26-vuotiaan Neymarin on parasta pysytellä jatkossakin jalkapallo eikä e-urheilun parissa. Siitäkin huolimatta, että hän olisi vain maailman 12. paras