Njazi Kuqi palaa Veikkausliigaan – ”En malta odottaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Hyökkääjä Njazi Kuqi on tehnyt kauden 2019 kattavan sopimuksen Veikkausliigaan nousseen Helsingin IFK:n kanssa.

Kuqin, 35, edellinen seura oli Intian Superliigan Atlético Kolkata, jossa hän pelasi kuudessa ottelussa tehden yhden maalin. Kuqi jätti Kolkatan tammikuussa.

Veikkausliigassa hän on aiemmin pelannut FC Interissä, PK-35:ssä, Turun Palloseurassa ja FC Lahdessa. Kuqi omaa myös pitkän uran ulkomailla. Hän on edustanut ulkomailla muun muassa Panioniosia, Blackpoolia ja Birmingham Cityä. Suomen A-maajoukkueessa Kuqi on pelannut 12 ottelua ja tehnyt viisi maalia.

– Fiilikset on todella hyvät ja en malta odottaa, että pääsee taas pelaamaan Veikkausliigassa ja HIFK:ssa! Toivottavasti pelaamme mahdollisimman korkeista sijoista. Se että joukkue menestyy ja taistelee pitää olla jokaisella tärkein asia, kertoo Kuqi seuran tiedotteessa.

– Urani on ollut suhtellisen pitkä ulkomailla. Olen pelannut eri maissa, ja se on ollut antoisa ja hieno kokemus kaikin puolin. Olen saanut pelata monissa eri maissa ja se tuo omaa rikkautta elämään ja olen saanut paljon hienoja kokemuksia ja nähnyt monta eri fudiskulttuuria. Siitä jäi myös omat hyvät puolet pelikentille. Iso syy miksi tulin IFK:hon on IFK:n kannattajat. Ihan ylivoimaiset fanit Suomessa. Toivon, että he jatkaa samaa meininkiä. Mikalla (Lönnström) oli myös iso rooli, kun hän lähestyi minua. Se teki minuun ison vaikutuksen. Isoin syy, siihen että päädyin tänne on IFK:n fanit ja Mika.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on iloinen Kuqin sopimuksesta.

– Njazilla on taustansa ja asenteensa puolesta täysin samat tavoitteet kuin IFK:lla ensi kaudella, ja se on menestyä Veikkausliigassa. Heti, kun keskustelut aloitettiin kävi ilmi, miten sitoutunut ja kurinalainen huippu-urheilija on kyseessä. Pelitaidoista ei tarvitse edes keskustella.