Kölnin hyökkääjä Simon Terodde tuntuu tekevän maaleja huvikseen Saksan toiseksi korkeimalla sarjatasolla, 2. Bundesliigassa.

Terodde, 30, on pelannut tällä kaudella 14 sarjaottelua, joissa hän on iskenyt yhteensä 19 maalia. 2. Bundesliigan viime kauden maalipörssin voitti Marvin Ducksch 18 osumalla.

Köln-kärki on täysin omassa vauhdissaan taistelussa maalikuninkuudesta. Toiseksi eniten täyosumia on tehnyt Paderbornin Phillipp Klement, jolla on kasassa yhdeksän maalia.

Edes Saksan pääsarjan maalipyssyt eivät pysy Terodden tahdissa. Bundesliigan maalipörssin kärkisijan jakavat Borussia Dortmundin Paco Alcácer ja Eintracht Frankfurtin Luka Jović, jotka ovat kummatkin tehneet kymmenen osumaa.

Saksan toiseksi korkeimman sarjatason yhden kauden maaliennätys on kaudelta 1977-78, jolloin Horst Hrubesch teki 42 maalia 35 ottelussa Rot-Weiss Essenille. Tuolloin sarjaan osallistui 20 joukkuetta, eli kaksi enemmän kuin nykyään.

Terodde voitti 2. Bundesliigan maalipörssin VfL Bochumin paidassa kaudella 2015-16, kun hän iski 25 maalia. Hän kertoi Kölner Expressin haastattelussa, että henkilökohtaisilla saavutuksilla ei ole väliä, jos joukkueen tavoitteet eivät toteudu.

– On vaikeaa sanoa, tuleeko tästä ennätys. Olin paras maalintekijä Bochumissa, mutta emme onnistuneet nousemaan Bundesliigaan. Siksi on tärkeää, että pysyttelemme kärkisijoilla.

Köln on tällä hetkellä sarjassa toisena, pisteen päässä kärkijoukkue HSV:stä ja kolme pistettä edellä Union Berliniä.