Entinen Liverpool-luotsi Brendan Rodgers valmentaa skottijätti Celticiä nyt kolmatta kauttaan. Vielä ennen tätä lauantaita Rodgers oli ollut Skotlannin jalkapallon klassikossa Old Firmissä voittamaton, mutta nyt pitkä tappioton putki katkesi. Glasgown toinen suurseura Rangers kukisti Celticin maalein 1-0, ja otti ensimmäisen voittonsa verivihollisestaan sarjassa yli kuuteen vuoteen.

Rodgersin pitkän putken katkaisi hänen entinen valmennettavansa Steven Gerrard, joka otti voiton heti ensimmäisessä Old Firmissään. Gerrardista tuli Rangersin valmentaja neljä kuukautta sitten. Voiton myötä Celtic ja Rangers jatkavat rinta rinnan tasapisteissä Skotlannin Valioliigan kärjessä.

Rodgersille ottelu oli kolmastoista Old Firm, joten epäonnennumero koitui miehen kohtaloksi. Rangersin sankari oli 26-vuotias Ryan Jack, joka teki avausjaksolla Celticin verkkoon kauden ensimmäisen maalinsa. Niukoista numeroista huolimatta Rangersin voitto oli erittäin ansaittu, sillä sen aktiivinen prässi pakotti Celticin jatkuviin virheisiin. Vain maalivahti Craig Gordon piti Celticin mukana pelissä, mutta tasoitus ei olisi tehnyt ottelutapahtumille oikeutta.

Celtic-leirissä harmitusta lisäsi se, että sekä Mikael Lustig että Filip Benkovic jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisten takia.

Onnellinen Liverpool-legenda Steven Gerrard omisti pelin jälkeen voiton faneille.

– Tämä hetki kuuluu kannattajille. Heillä on ollut paljon kestettävää, ja heitä on rangaistu viime aikoina näissä peleissä. Siksi tämä voitto kuuluu heille, Gerrard sanoi Metron mukaan.

– Pelaajat olivat erinomaisia joka puolella kenttää. Olisimme voineet voittaa selvemminkin, mutta tulos on hyvä. Olimme mahtavia.

– Työtä on kuitenkin silti paljon. Celtic on hyvä joukkue, jolla on hyvä manageri. Voimme yhä parantaa ja kasvaa, ja teemmekin niin.

– Meidän pitäisi saada tästä voitosta itseluottamusta ja uskoa, mutta kunnioitamme kuitenkin Celticiä. Tämä on kova liiga ja mestaruus on vaativa haaste, Gerrard muistuttaa.

Brendan Rodgers myönsi kursailematta vastustajan paremmuuden.

– Luulen, että paras joukkue voitti. Teimme paljon virheitä emmekä luoneet tarpeeksi maalipaikkoja. Mitään selityksiä ei ole.

Skotlannin pääsarja jää nyt kolmen ja puolen viikon talvitauolle. Sarjan jatkumista ennen Rangers kohtaa kuitenkin Skotlannin Cupissa Cowdenbeathin 18.1. sekä harjoitusottelussa HJK:n 20. tammikuuta.

Lähteet: TalkSport, Goal, Guardian, Metro