Liverpoolin egyptiläishyökkääjä Mohamed Salah on odotetusti ehdolla Afrikan jalkapalloliiton Caf:n vuoden pelaajaksi, mutta Napolin senegalilaistoppari Kalidou Koulibalyn puuttumista kymmenen ehdokkaan listalta on ihmetelty.

Salahia pidetään laajalti suosikkina palkinnon saajaksi. Hän on tehnyt tänä kalenterivuonna 41 maalia ja auttoi Liverpoolin viime keväänä Mestarien liigan finaaliin, jossa Real Madrid oli lopulta vahvempi lukemin 3-1.

Myös hänen joukkuekaverinsa, senegalilaishyökkääjä Sadio Mané, on ehdolla. Valioliigasta on myös kolme muuta ehdokasta: Arsenalin gabonilaiskärki Pierre-Emerick Aubameyang ja hänen joukkuekaverinsa, nigerialaislaituri Alex Iwobi, sekä Manchester Cityn algerialaistaituri Riyad Mahrez.

Muut Euroopassa pelaavat ehdokkaat ovat Ajaxin kamerunilaismaalivahti André Onana ja Juventuksen marokkolaistoppari Medhi Benatia.

Afrikan kamaralta löytyy kolme ehdokasta: ES Tunisin tunisialaishyökkääjä Anice Badri, Mamelodi Sundownsin ugandalaismaalivahti Denis Onyango ja Al-Ahlin egyptiläinen keskikenttäpelaaja Walid Soliman.

THE TOP 10 SHORTLIST: African Player of the year
#CAFAWARDS18