Yle: Valioliigaan tähtäävä suomalaisvalmentaja fanien lemmikki – ”Avoin, ystävällinen ja helppo lähestyttävä”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

43-vuotias Jonatan Johansson rakentaa määrätietoisesti ja positiivisella mielellä valmentajan uraansa. Aiemmin ”Tintti ”on toiminut juniorivalmentajana sekä apulaisluotsina Huuhkajissa ja Glasgow Rangersissa, mutta syyskuussa alkanut työ Skotlannin toisen sarjatason Greenock Mortonissa on miehen ensimmäinen päävalmentajapesti.

Morton on saalistanut Johanssonin johdolla 12 ottelusta 14 pistettä ja hivuttautunut hiljalleen sarjan keskikastiin. Nousukarsintaan oikeuttava nelossija on vain pisteen päässä.

Greenock Mortonia ei ole nähty Skotlannin pääsarjassa 30 vuoteen, mutta seuran kannattajat suomalaisluotsi tuntuu jo taidoistaan vakuuttaneen.

– Johanssonista on todella helppo pitää. Hänellä on hauska luonne ja hän keskustelee aina työntekijöiden kanssa. Olivatpa he siivoojia, teenkeittäjiä tai markkinointijohtajia, niin kaikilla on hymy huulillaan JJ:n tavatessaan, Greenock Mortonin toiminnanjohtaja Warren Hawke kertoo Svenska Ylelle (Svenska Ylen koko juttu luettavissa täältä).

Kannattajat yhtyvät toiminnanjohtajan näkemykseen.

– Hän on hyvin suosittu fanien keskuudessa. Hänet nähdään nuorena managerina, jolla on paljon opittavaa, mutta joka on myös motivoitunut ja innostunut. Hän vaikuttaa avoimelta ja rehelliseltä tyypiltä, joka on valmis kuuntelemaan myös muiden mielipiteitä, Duncan kuvailee Johanssonia.

– Ystävällinen manageri, jota on helppo lähestyä. Hän peluuttaa myös hyvää jalkapalloa, jollaisesta fanit pitävät, Paul komppaa.

– Hänen taktiset muutoksensa Falkirkia vastaan olivat uskomattoman hyviä. Hänellä on valoisa tulevaisuus valmentajana edessään, Adam uskoo.

Johansson olisi halunnut jatkaa työtään Rangersissa, mutta seuran uusi valmentaja, Liverpool-legenda Steven Gerrard toi oman taustatiiminsä mukanaan. Pahoillaan suomalainen ei asiasta enää ole.

– Ei ollut minun päätökseni lopettaa Rangersissa, mutta sainpa ainakin aikaa ajatella uraani. Olin yhdeksän viikkoa Suomessa ja Ruotsissa, ja olin koko ajan varmempi siitä, että tällaisin roolin haluan. Päävalmentajan pesti oli luonteva seuraava askel, Johansson kertoo.

Johansson teki komean pelaajauran, ja on edelleen Suomen A-maajoukkuehistorian toiseksi paras maalintekijä Jari Litmasen ja Mikael Forssellin jälkeen. 22 maalia tehneet Johanssonin 105 A-maaottelua riittävät ottelutilastossa jaettuun toiseen sijaan Sami Hyypiän kanssa.

Johanssonin tavoitteet ovat korkealla myös valmentajana, ja Greenock Mortonin kapteeni Jim McAlisterin lausunto lupailee eväiden riittävän kauas.

– Johansson analysoi tarkasti vastustajamme, ja peliä edeltävät palaverit auttavat meitä valtavasti. Hän tekee äärimmäisen kovasti töitä valmistaakseen meidät jokaiseen otteluun.

– Tietysti jokainen valmentaja haluaa joukkueensa pelaavan kaunista jalkapalloa, mutta tässä sarjassa se ei aina onnistu. Joskus pitää tyytyä pitkiin palloihin, mutta sekin hänelle sopii. Hän on sopeutumiskykyinen, ja se on hyvä merkki valmentajalle, McAlister arvioi.

Johanssonin sopimus Mortonin kanssa ulottuu kesään 2020. Seuran tavoitteena on sarjanousu, mutta valmentaja itse tähtää aina Valioliigaan saakka.

– Aina täytyy tähdätä mahdollisimman korkealla. Olen kotoisin Paraisilta ja pääsin pelaajana Valioliigaan (Charltonissa, toim. huom.). Ei siis ole mitään syytä, miksen voisi päästä Valioliigaan myös valmentajana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!