Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Readingin suomalaismaalivahti Anssi Jaakkola pääsi lauantaina toteuttamaan unelmansa.

Jaakkola, 31, pelasi täydet minuutit, kun Reading kohtasi FA Cupissa Valioliigan suurseuran Manchester Unitedin. Ottelu pelattiin Unitedin kotikentällä Old Traffordilla, joka tunnetaan myös lempinimellä ”Unelmien teatteri”.

United voitti ottelun 2-0 Juan Matan ja Romelu Lukakun maaleilla, mutta Old Trafford oli Jaakkolan mukaan lempinimensä veroinen.

– Hieno kokemus! Pikkupojan unelma toteutui. Pienenä kun Valioliigaa seurasin, unelmoin siitä, että joskus saisin pelata Old Traffordilla, Jaakkola kommentoi pelin jälkeen Lapin Kansan haastattelussa.

– Vaikka hävittiinkin, niin hieno fiilis. Unelmasta tuli totta.

Jaakkola on edustanut Readingia kesästä 2016 lähtien, ja unelma oli toteutua jo aiemmin.

– Meillä oli cupissa ManU vastassa kaksi vuotta sitten, ja minun piti pelata tuo ottelu. Loukkaannuin viikkoa aiemmin. Se oli hirveä pettymys, ja olin varma, ettei unelma toteudu koskaan. Ihmeellistä ja hienoa, että kävi toisin.

Jaakkola oli tuolloin selkeä kakkosvahti. Tällä kaudella hän on pelannut 13 ottelua Englannin Mestaruussarjassa ja saanut runsaasti kehuja esityksistään.

– Nyt olin vielä pelaava maalivahti. Kyllä tämä ehdottomasti oli urani suurin virallinen ottelu ja ylivoimaisesti suurin yleisö.