Puolustajan tehtäviä jalkapalloilussa on tietysti ennen kaikkea katkoa vastustajien hyökkäyksiä, estää hyökkääjiä pääsemästä maalipaikoille ja auttaa maalivahtia oman veräjän suojelemisessa. Hyökkäyspään ansiot ovat tervetullutta plussaa, mutta vain harvoin nähdään alakerran miehiltä sellaista sankaruutta, mitä Will Evans esitti lauantaisessa National Leaguen (Englannin viides sarjataso) ottelussa Ebbsfleet Unitedia vastaan.

27-vuotiaan Evansin Chesterfield hävisi avausjakson kotipelissään 0-3, mutta esitti toisella puoliajalla uskomattoman nousun. Tuon nousun tärkein arkkitehti oli laitapuolustaja Evans itse.

Kavennusmaaleista vastasivat vielä muut miehet, mutta kun pelattiin jo lisäajan viidettä minuuttia, Will Evans nousi korkeimmalle ja puski ottelun tasoihin. Pian 3-3 -tasoitusmaalin jälkeen Chesterfieldin maalivahti Callum Burton kuitenkin lanasi vierasjoukkueen Michael Cheekin nurin ja lahjoitti Ebbsfleetille rankkarin.

Vaihdot oli jo käytetty, joten jonkun kenttäpelaajan oli mentävä tolppien väliin rankkaria torjumaan. Tuon vastuun otti kantaakseen Will Evans, jolla oli flow päällä. Ja kuinka ollakaan, Evans aavisti oikeaan suuntaan ja torjui Cheekin laukoman pilkun.

The National League

@TheVanaramaNL
You're 3-0 down at half-time but defender Will Evans makes it 3-3 late on

Then in the 97th minute Chesterfield have their goalkeeper sent off

Evans takes the gloves....and this happens! 😱

PurelyFootball ℗

@PurelyFootball
⏰ 45’ Chesterfield 0-3 Ebsfleet
⏰ 82’ Chesterfield 2-3 Ebsfleet
⏰ 90+5 Will Evans makes it 3-3
⏰ 90+7 Chesterfield goalkeeper concedes a penalty and gets sent off
⏰ 90+9 Will Evans goes in goal and saves the penalty!😳🤯

A game filled with drama!🤩

Chesterfield on edelleen National Leaguessa putoamisviivan alapuolella, mutta taisteltu tasapelipiste teki sille selviytymistaistelussa epäilemättä hyvää.

– Koko juttu oli surrealistista, Will Evans totesi Derbyshire Timesille.

– Totta puhuen hullua. Jo tasoitusmaalin tekeminen oli uskomatonta, etenkin fanien ollessa siinä päädyssä. Jännitteen kasvamisen pystyi aistimaan ja katsomo räjähti pallon mennessä maaliin. Me totesimme puolustusnelikkona, ettemme häviä tätä peliä.

– Calin ulosajo ja rankkarin torjuminen oli vähintäänkin outoa. Rankkari ei ollut kovin loistava, mutta pitää se silti torjua.