Veikkausliigan viime kauden nelonen FC Honka on vahvistanut joukkuettaan huippuhankinnalla, ghanalaisella Gideon Baah’lla. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat (HS:n koko juttu luettavissa täällä).

27-vuotias Baah on Veikkausliigasta entuudestaan tuttu pelaaja, sillä hän pelasi Hongassa kaudella 2013 sekä HJK:ssa kausilla 2014 ja 2015. HJK:sta puolustaja siirtyi MLS-seura New York Red Bullsiin, jota hän edusti viime maaliskuuhun saakka. Kaikkiaan Baah’n ansioluetteloon tilastoitiin yhdeksän ottelua MLS:ssä.

Viime vuonna Baah edusti lisäksi kazakstanilaista Kairatia sekä valkovenäläistä Gomelia. Gomelissa hän pelasi syksyn aikana 11 ottelua, joissa syntyi myös yksi maali. Baah’n omin pelipaikka on keskuspuolustuksessa, mutta häntä on peluutettu myös puolustuksen laidalla.

Honka etsii edelleen joukkueeseensa ykköshyökkääjää. Neuvottelut viime kaudella 16 maalia tehneen Macoumba Kandjin kanssa jatkuvat.

[readmore from=Baah-Gideon]

Hongan edustusjoukkueen valmennusryhmään liittyy uutena miehenä Alejandro Dorado Rodríguez, joka ottaa vastuulleen myös Hongan alle 17-vuotiaiden joukkueen. Dorado Rodríguez tulee Espooseen Real Madridin organisaatiosta, jossa hän on työskennellyt viimeiset kuusi vuotta.

Liigajoukkueen päävalmentaja jatkaa Vesa Vasara.