MLS-seura Toronto FC:ssä vuodesta 2015 pelannut Sebastian Giovinco, 32, siirtyi keskiviikkona Saudi-Arabian liigaan Al-Hilaliin. Siirron yhteydessä Giovinco avautui Toronto FC:n seurajohdon toiminnasta henkilökohtaisella Instagram-tilillään.

Giovincon ja Toronton neuvottelut uudesta jatkosopimuksesta eivät menneet pelaajan mukaan kovin ruusuisesti. Giovinco ei säästellyt kritiikissään Toronton seurajohtoa kohtaan.

– Ilman epäröintiä voin sanoa, että olisin halunnut tämän loppuvan eri tavalla. Kuten olen aina korostanut, toivoin tekeväni jatkosopimuksen ja lopettavani urani kaupungissa, joka on kuin koti minulle. Täällä tyttäreni syntyi ja täällä poikani otti ensimmäiset askeleet jalkapallokentällä. Tämä on paikka, jossa perheeni rakastaa asua ja olisimme halunneet kutsua tätä kodiksemme loppuiän, Giovinco kirjoittaa suhteestaan Torontoon.

– Ikävä kyllä halumme pysyä täällä on törmännyt yhteen nykyisen johdon suunnanmuutoksen kanssa.

Giovincon mukaan Toronton tarjoama jatkosopimus oli kaikkea muuta kuin kunnioittava.

– Olen yrittänyt tehdä jatkosopimusta kahden vuoden ajan, vaikka johto on ollut haluton. Hiljattain kun kieltäydyin seuran optiosta vuoteen 2020 saakka, minulle tarjottiin ehtoja, jotka olivat mielestäni mahdotonta hyväksyä.

– Vaikuttaa siltä, että johto haluaa keskittyä muihin asioihin kuin puhtaasti voittamiseen. Kun olen nostattanut Toronton mainetta kotona ja ulkomailla, näyttää siltä, ettei minun palveluksia enää tarvita. Olisin hyväksynyt pienemmän palkan pysyäkseni Torontossa. Täten joudun vastahakoisesti kertomaan, että aikani Toronton pelaajana on tullut tiensä päähän, mies harmitteli.

Giovinco voitti Toronton paidassa MLS:n maalikuninkuuden kaudella 2014-15. Lisäksi italialaishyökkääjä juhli MLS:n mestaruutta kaudella 2016-17.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.