FC Lahti tiedotti viime viikolla hankkineensa meksikolaishyökkääjä Jerónimo Amionen, jolla on yli 150 ottelun verran kokemusta kotimaansa pääsarjasta.

Amione, 28, siirtyi Lahteen Meksikon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta Alebrijes de Oaxacasta, jossa hän pelasi lainalla pääsarjaseura Club Pueblasta. Viime syksyn aikana hän oli Oaxacan varakapteeni ja pelasi 14 ottelua tehden kaksi maalia.

Siirto Lahteen ja Veikkausliigaan on Amionen ensimmäinen maistiainen pelaamisesta ulkomailla. Odotukset ovat kovat niin kannattajilla kuin hyökkääjällä itselläänkin.

– Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja odotan innolla, että pääsen liittymään joukkueen mukaan. Tiedän, että Veikkausliiga on kovatasoinen ja tasainen sarja, jossa on hyviä pelaajia. Haluan antaa joukkueelle kaikkeni, jotta menestymme. Uskon vahvasti, että menestymme tulevalla kaudella, Amione kommentoi FC Lahden sivuilla.

– Olen dynaaminen hyökkääjä. Voin olla kärkipelaaja, mutta voin pelata luontevasti myös molempia laitoja. Osaan pitää ja suojata palloa hyvin ja viedä sitä eteenpäin. Yksi suurin vahvuuteni on luoda maalipaikkoja ja tehdä maaleja myös itse.

Täysin ummikkona meksikolaislibanonilainen Amione ei Suomeen tule. Hän tietää paljon Suomesta ja kehuu samalla maan kauneutta. Amione odottaa oppivansa kuitenkin paljon uutta maasta tulevaisuudessa.

– Suomi on kaunis maa. Suomen kulttuuri ja ihmiset ovat hämmästyttäviä. Tiedän, että Suomi on koulutuksessa maailman huippua ja ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita urheilusta. Olen erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta asua Suomessa ja oppia lisää.