Rangersiin siirtyvän Glen Kamaran entinen valmentaja hehkutti suomalaista: ”Hän tulee menemään vielä pitkälle”

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantaina vahvistettiin odotettu suomalainen siirtouutinen. Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara vaihtaa seuraa Skotlannissa ja siirtyy Dundee FC:stä maan suurseuraan Rangersiin.

Kamara, 23, liittyy Rangersiin ensi kesänä, kun hänen ja Dundee FC:n sopimus päättyy.

Vielä 1,5 vuotta sitten Kamara oli tuntematon nimi skotlantilaisen jalkapallon seuraajille ja myös monelle suomalaiselle. Nykyään hän kuuluu Skotlannin Valioliigan tähtipelaajiin ja Suomen maajoukkueen vakionimiin.

Yksi henkilö hänen menestystarinansa taustalla on Dundee FC:n entinen manageri Neil McCann, joka pestasi Kamaran kesällä 2017. Suomalaispeluri oli juuri lähtenyt maineikkaan Arsenalin organisaatiosta, jota hän oli edustanut vuodesta 2012 lähtien.

Kamaran meriitit eivät olleet kummoiset. Hän oli pelannut yhden ottelun Arsenalin edustusjoukkueessa ja käynyt lainalla Southend Unitedissa ja Colchester Unitedissa.

McCann päätti kuitenkin antaa Kamaralle mahdollisuuden, eikä hän joutunut katumaan päätöstään. Entinen Dundee-luotsi kommentoi suomalaisen urakehitystä Daily Recordille ennen Rangers-siirron varmistumista.

– Olin katsellut ympäriinsä ja puhunut parille agentille, jotka tunsivat Glenin.

– Sitten tutkin häntä hieman kotona ja huomasin, että hän oli pelannut yhden ottelun Arsenalin edustusjoukkueessa, kun hän oli 20-vuotias, liigacupin pelissä Sheffield Wednesdayta vastaan.

– Mutta kun katsoin, mitä hän oli tehnyt sen jälkeen, en löytänyt paljoakaan, joka olisi vakuuttanut minut. Hän oli pelannut vain 3-4 peliä lainalla Southendissa ja Colchesterissa.

– Ei ollut mitään, joka olisi vakuuttanut minut, että hän on valmis siirtymään.

– Päätin, että haluaisin nähdä häntä hieman kasvotusten. Ajoin Dundeen lentokentälle hakemaan hänet ja vein hänet harjoituksiin.

– Valmentajana haluan nähdä, miten pelaajat liikkuvat kentällä. Hän ei ollut tehnyt urallaan tarpeeksi, jotta hänen olisi voinut olettaa tulevan tänne ja pärjäävän Skotlannin Valioliigassa.

– Mutta uskon vahvasti, että pelaajaa voi valmentaa, jos hän osaa liikkua hyvin.

– Kymmenen minuutin jälkeen katsoin apuvalmentajaani Graham Gartlandia ja sanoin: ”Herranjumala, tämä poika osaa liikkua. Hän osaa pelata”.

– Hän oli kuin pienoisversio Patrick Vieirasta liikkeissään kentällä. Häneltä ei saanut palloa pois. Hän oli vahva ja hän vei pallon mihin ikinä hän halusikin.

– Ajattelin: ”Okei, tehdään tämä diili!” Joten otimme hänet ja teimme sopimuksen. Siihen meni vain kymmenen minuuttia. Minulta ei mennyt kauan tajuta, että tästä pojasta tulee vielä pelaaja, ja hän on vain kehittynyt ja kehittynyt siitä eteenpäin.

– Mutta uskokaa minua, häneltä on lupa odottaa vielä paljon enemmän.

Siirto Rangersiin on iso askel Kamaran uralla, mutta McCannin mukaan hän voi pelata vieläkin isommissa ympyröossä.

– Glen voisi pelata Englannin Valioliigassa ilman mitään ongelmaa. Hän voisi mennä joukkueeseen, jossa hänellä on tasokkaampia pelaajia ympärillään ja hän sopeutuisi heti siihen tasoon. Niin hyvä hän on.

McCann kuvaili vielä Kamaraa yksityiskohtaisemmin. Millainen pelaaja on kyseessä?

– Hän ei ole iso raakalaispoika. Hän ei murskaa ihmisiä. Hän on vain niin nopea ja hänellä on ominaisuuksia, jotka muistuttavat minua Vieirasta. Enkä heitä sitä nimeä ilmoille kevyesti, koska hän on yksi parhaista keskikenttäpelaajista, jota englantilainen jalkapallo on nähnyt.

– Glen ei ole ylifyysinen. Hän näyttää lähes heikolta, mutta hän on paljon vahvempi kuin odottaisi.

– Hän liikuttaa isoja jalkojaan, ohittaa ihmisiä ja hän on loistava liikkumaan pallon kanssa ja tahdittamaan peliä.

– Hän kehittyy myös hyökkäyssuuntaan pelaamisessa. Hän on tehnyt jo ensimmäisen maalinsa Suomen maajoukkueelle, joka on rohkaissut häntä nousemaan hieman ylemmäs kentällä.

– Hän tulee menemään vielä pitkälle tässä lajissa. Siitä ei ole epäilystäkään.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.