AS Monaco on tehnyt yllättävän ratkaisun pestattuaan Leonardo Jardimin takaisin valmentajakseen. Seura vahvisti uutisen tiedotteessaan.

Jardim on tehnyt vanhan työnantajansa kanssa kaksi- ja puolivuotisen sopimuksen. Portugalilainen nappaa paikan väliaikaiskorvaajaltaan Thierry Henrylta, jonka potkut virallistettiin samalla.

Arsenal-ikoni Henryn lyhyt visiitti Monacoon oli täysi katastrofi. Ranskalainen voitti 12 valmentamastaan ottelusta vain kaksi. Yksikään voitoista ei tullut kotinurmella.

Monaco on valahtanut Ranskan liigassa toiseksi viimeiseksi ja taistelee putoamista vastaan.

Jardim valmensi Monacoa edellisen pestinsä aikana menestyksekkäästi neljän vuoden ajan. Seura juhli Ranskan mestaruutta kaudella 2016-2017.

Monacon joukkue muuttui rajusti ennen kuluvaa kautta. Seuran jättivät Fabinho, Thomas Lemar, Joao Moutinho ja pysyvästi PSG:hen siirtynyt Kylian Mbappé.

Monacon seurajohto myöntää, että Jardimin erottaminen oli liian hätiköity päätös.

– Meidän täytyy noteerata, että myimme kesällä monia avainpelaajiamme ja teimme suurista sijoituksista huolimatta virheitä heitä korvatessamme. Emme saaneet luotua uutta kilpailukykyistä joukkuetta. Leonardo Jardimin erottaminen oli myös hätiköity päätös, Monaco perusteli.

– Jardimin aika Monacossa muistetaan yhtenä seuran valoisimmista. Tänään ymmärsimme, että seura ei päättänyt hänen pestiään niin kuin olisi kuulunut. Leonardolle olisi pitänyt antaa mahdollisuus jatkaa työtään.

– Thierry Henry on jalkapallolegenda, mutta epäsuotuisat olosuhteet, kuten lukuisten pelaajiemme loukkaantumiset estivät häntä johtamaan meidät nopeasti pois kriisistä.