Saksalaispelaajan huikea urakaari – kolmet arvokisat takana ja 33-vuotiaana perinneseuran puheenjohtajaksi

© Kuva: Getty Images

Muistatteko vielä Marcell Jansenin? Saksalainen teki uransa pääasiassa laitapuolustajana ja esiintyi kaikkiaan 45 kertaa maansa A-maajoukkueessa.

Jansen pääsi pelaamaan kaikkiaan kolmessa arvoturnauksessa vuosina 2006-2010. Muistoiksi arvokisoista jäi kaksi MM-pronssia ja yksi EM-hopea, ja Jansen pelasi joka kerta mitalin ratkaisseessa ottelussa. Vuoden 2010 MM-pronssiottelussa Jansen teki yhden kolmesta maajoukkuemaalistaan.

Jansen kuitenkin lopetti pelaajauransa vain 29-vuotiaana vuonna 2015. Varhaista lopetuspäätöstä joudutti viimeisten vuosien lukuisat loukkaantumiset. Vaikka ura loppuikin varhain, tullaan Jansenista silti vielä kuulemaan paljon.

Kun Jansen tiedotti kesällä 2015 lopettamisestaan, hän sanoi, ettei voisi ikinä suudella jonkin muun seuran kuin HSV:n logoa. Vaikka mies onkin Borussia Mönchengladbachin kasvatti, olivat seitsemän Hampurissa vietettyä kautta tehneet mieheen selvästi lähtemättömän vaikutuksen.

Jansenin puheet eivät selvästi olleet tyhjää sanahelinää, sillä viime lauantaina hänet valittiin perinteikkään Hamburger SV:n puheenjohtajaksi. Jansenin valinta oli jopa selkeä, sillä hän voitti vastaehdokkaansa, seuran entisen talousjohtajan Ralph Hartmannin äänin 799-489.

Vuonna 1887 perustettu Hamburger SV on yksi Saksan Bundesliigan perustajajäsenistä. Se oli myös pelannut ainoana seurana Bundesliigassa sarjan historian jokaisella kaudella, kunnes putosi kauden 2017-2018 päätteeksi pääsarjasta.

– Haluaisin viedä seuraa taas eteenpäin – enkä tarkoita sillä vain Bundesliigaan paluutavoitetta. Haluaisin kehittää myös amatöörijaoston huippu-urheilijoita ja kaikkia heitä, jotka investoivat niin paljon vapaa-aikaansa ja kunnianhimoaan lajiin pelkästä kunnianhimosta, Jansen muotoili Rheinische Postille ennen vaalia.

Jansen pelasi HSV:ssä 187 ottelua, ja teki niissä 20 maalia ja antoi 20 maalisyöttöä.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.