Simo Valakari hyppäsi jääkylpyyn ja antoi inspiroivan puheen: ”Emme voi taata, että voitamme jokaisen ottelun”

© Kuva: Juha Tamminen

Norjan pääsarjassa Tromsøä valmentava Simo Valakari antoi inspiroivan puheen, jolla hän kehotti ihmisiä tulemaan joukkueen otteluihin ja yritti saada sijoittajia kiinnostumaan seurasta.

Kaiken tämän hän teki ulkona jääkylvyssä. Valakari ehti jo aloittaa puheensa, kunnes kylmä otti hänestä vallan.

– Nyt puhun lähes norjaa, vitsaili Valakari.

– Kun vilkaisee ympärilleen ja katsoo tätä kaunista säätä, niin ajattelee, että jalkapallon pelaaminen näissä olosuhteissa ei pitäisi olla mahdollista. Mutta meillä on täällä mahtava jalkapalloseura, Tromssan jalkapalloseura. Maailman pohjoisin ammattilaisjalkapalloseura.

– Jalkapallon pelaaminen näissä olosuhteissa pitäisi olla mahdotonta. Mutta mitä meidän pelaajamme tekevät seuramme ja kannattajiemme kanssa Alfheimilla (stadionilla) joka viikko? Me pelaamme korkeatasoista jalkapalloa.

– Me tarvitsemme teitä kaikkia sinne.

Valakari puhui myös potentiaalisille sijoittajille.

– Meillä on mahtava seura, mahtavia pelaajia, mahtava joukkue. Me tarvitsemme ehkä hieman lisää rahaa ottaaksemme sen seuraavan askeleen, tuodaksemme pelaajia tänne. Sitä me tarvitsemme.

Hän herätteli myös toiveita Mestarien liigassa pelaamisesta maalaten mielenmaisemaa pelaajista kävelemästä Euroopan ykkösseurakilpailun tunnusmusiikin tahtiin kentälle.

– Emme voi taata, että voitamme jokaisen ottelun. En voi taata, että saatte rahanne takaisin. Me voimme taata tunteita! Meillä on tunnetta, meillä on kaikkea! Tulkaa sinne! Yhdistykää, me yhdistämme ihmisiä! Nauttikaa jalkapallosta! huudatti Valakari yleisöä ja ilmoitti lähtevänsä saunaan.

Valakari siirtyi Tromsøn päävalmentajaksi heinäkuussa 2017 kesken kauden, kun joukkue oli sarjassa viimeistä edellisenä. Hän nosti Tromsøn 11. sijalle, kuuden pisteen päähän karsijan paikasta, ja seuraavalla kaudella vielä yhden sijoituksen ylemmäs.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.