Stadin derbyn ratkaissut Riku Riski joutui toimittajien tentattavaksi – aiheena Huuhkajien Qatarin leiriltä kieltäytyminen: ”Kyllä se vähän yllätti”

© Kuva: Juha Tamminen
Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!

HELSINKI. HJK nappasi vuoden ensimmäisessä Stadin derbyssä 1-0-voiton HIFK:sta Talin hallissa pelatussa Suomen Cupin ottelussa. HJK:n voittomaalin teki Riku Riski, joka sai ottelun jälkeen vastailla myös kysymyksiin A-maajoukkueen Qatarin leiristä kieltäytymisestä.

Riski jäi Huuhkajien tammikuussa pidetyltä Qatarin leiriltä pois vedoten eettisiin syihin, lue lisää tästä. Riski kertoi asiasta alunperin Helsingin Sanomille, jonka jälkeen kieltäytyminen levisi kulovalkean tavoin myös kansainvälisiin medioihin.

HIFK:ta vastaan tiistaina voittomaalin tehnyt Riski oli ottelun jälkeen toimittajien piirittämänä. Kysymykset ajautuivat lopulta myös kieltäytymiseen Qatarin leiriltä.

– Ei minulla ole oikeastaan mitään lisättävää siihen, mitä sanoin silloin Helsingin Sanomille. Hyvä, että siitä syntyi keskustelua, Riski totesi toimittajille.

Riskin kieltäytyminen oli myös iso uutisaihe suurissa ulkomaan medioissa, kuten muun muassa brittiläisessä Guardianissa ja saksalaisessa Spiegel-lehdessä.

– Kyllä se (huomio) totta kai vähän yllätti. Ei ole kuitenkaan ainakaan minun korviini tullut mitään haastattelupyyntöjä tai muuta sellaista, Riski kertoi.

Riskin mukaan asia on ainakin tältä osin loppuunkäsitelty, eikä mies ollut halukas jatkamaan keskustelua aiheen tiimoilta.

Suomen A-maajoukkue pelaa ensimmäiset EM-karsintaottelut maaliskuussa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vakuutti, ettei Riskin kieltäytyminen Qatarin leiriltä heikentänyt hänen mahdollisuuksiaan saada jatkossa maajoukkuekutsuja.

HIFK:ta vastaan Riski pelasi väkevästi ja oli yksi HJK:n näkyvimmistä pelaajista. Riski pelasi täydet minuutit ja Sebastian Dahlströmin tultua vaihtoon, Riski kantoi myös kapteeninnauhaa.

– Yllättävän hyvä kunto on nyt jo tammikuussa. Terävyys puuttuu vielä, niin kuin ehkä koko joukkueelta, mutta ihan hyvältä tuntuu, Riski kommentoi kuntoaan.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!