FC Kööpenhamina ei enää jatkossa aio järjestää harjoitusleirejä Dubaissa.

Seura kertoo tiedotteessaan, että sen päätös lähteä Arabiemiirikuntiin harjoittelemaan synnytti runsaasti väittelyä ja kritiikkiä maan huonon ihmisoikeustilanteen takia.

FC Kööpenhamina ja päävalmentaja Ståle Solbakken päättivät, ettei joukkue matkaa enää tulevaisuudessa Dubaihin. Tänä talvena FCK:n on kuitenkin vielä pakko matkata Dubaihin solmimansa sopimuksensa takia.

Seura kertoo verkkosivuillaan, että Dubain leirien ainoa tarkoitus oli ”harjoitella optimaalisesti” kevätkautta varten, mutta seura ymmärtää ja kunnioittaa kannattajien vahvaa tahtomusta etsiä toista ratkaisua.

Suomen miesten A-maajoukkue leireilee tällä hetkellä Qatarissa, joka isännöi vuonna 2022 MM-kisoja. Qatar rakennuttaa maahan kovaa vauhtia upeita stadioneja, jotka on revitty rikkaiden lompakosta ja köyhien siirtolaistyöntekijöiden selkänahasta.

Useat ihmisoikeusjärjestöt ovat ottaneet kantaa Qatarin stadioneja rakentavien siirtolaisten karmeisiin työ- ja asumisolosuhteisiin. Erilaisten arvioiden mukaan jopa 1 000–2 000 ihmistä on kuollut rakennustöiden yhteydessä. Heidän palkkansa ovat pieniä ja usein myöhässä.

Suurin osa kuolemantapauksista liittyy tapaturmien sijaan väsymyksen, kuumuuden ja surkeiden asumisolojen aiheuttamiin sairauksiin.

LUE MYÖS: ”Näin Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kommentoi Huuhkajien kuohuttanutta päätöstä leireillä Qatarissa – teki yhden asian selväksi”