Veikkausliiga-kauden 2019 otteluohjelma on julkaistu. Ohjelmaan voi tutustua tarkemmin Veikkausliigan kotisivuilla.

Sarjajärjestelmämuutoksen merkittävimpänä tekijänä oli otteluruuhkan vähentäminen pelimääriä vähentämällä. Joukkueille tulee tällä kaudella otteluita 27-30 aiemman 33 pelin sijaan.

Otteluohjelmassa tämä näkyy siten, että maanantain ja torstain välillä pelataan vain n. 28 prosenttia otteluista. Etenkin keskiviikon ja torstain ottelut ovat alkavalla kaudella todella vähissä, sillä niitä on runkosarjan ohjelmassa vain yhdeksän. Lauantaisin ja sunnuntaisin pelataan puolestaan n. 57 prosenttia otteluista.

Eniten kotiotteluita lauantaille saivat KPV (7) ja Honka (6), jotka pelaavat yli puolet kotipeleistään lauantaisin – KPV tosin osan niistä evakossa. Lahdessa puolestaan ei pelata lauantaisin kotipelejä lainkaan, vaan sunnuntai (6) on paljon suositumpi pelipäivä. Sitäkin enemmän sunnuntaisin pelataan Maarianhaminassa, jonka 11 kotipelistä peräti kahdeksan on sunnuntaina. Turussa suositaan sen sijaan perjantaita neljän kotipelin edestä.

Oskari Karppiselle kiitokset tilastonikkaroinnista.

Oskari Karppinen

@oskarikarppinen

Oskari Karppinen

@oskarikarppinen
Veikkausliiga-joukkueiden kotiottelut pelipäivittäin runkosarjassa kaudella 2019. #Veikkausliiga
Ottelut pelipäivittäin:

ma 15 ottelua (11,4 %)
ti 13 (9,8 %)
ke 5 (3,8 %)
to 4 (3,0 %)
pe 20 (15,2 %)
la 38 (28,8 %)
su 37 (28,0 %)

#Veikkausliiga

Oskari Karppinen

@oskarikarppinen
Veikkausliiga-joukkueiden vierasottelut pelipäivittäin runkosarjassa kaudella 2019. #Veikkausliiga

Maarianhaminassa ei ainakaan jokainen fani ottanut ohjelmaa iloiten vastaan, sillä IFK Mariehamn pelaa lauantaisin vain kaksi kertaa. Molemmissa lauantaipeleissä on vastassa RoPS – kerran kotona, kerran vieraissa.

Se puolestaan herättää Twitterissä ansaittua ihmetystä, miksi runkosarjan päätöskierros on hajautettu kahdelle eri pelipäivälle ja neljälle kellonajalle. Tavallisesti sarjamuotoisissa kilpailuissa kun päätöskierros on tavattu aloittaa samalla kellonlyömällä taktikointimahdollisuuksien eliminoimiseksi.

Juuso Raja-Aho

@JuseeFIN
Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelataan kahtena päivänä. En nyt äkkiä keksi mitään järkevää syytä tälle. #Veikkausliiga

Innostuneimman reaktion otteluohjelman osalta on saanut lauantaina 29.6. pelattava ”Midnight Special”. RoPS-KPV -ottelu alkaa kello 22.15, ja päättyy vasta puolenyön tietämissä. RoPS halusi samanlaisen keskiyön ”jänkhäderbyn” jo viime kaudelle, mutta tuolloin toive ei vielä mennyt läpi. Nyt rovaniemeläisten tahtoa kuunneltiin, ja sosiaalisen median käyttäjät uskovatkin, että ottelu tulee saamaan huomiota myös kansainvälisesti.

Jesse Heikkinen

@JesseHeikkinen
Okei, tää on siistiä! Mahtava idea! #veikkausliiga

"Kausi alkaa 3. huhtikuuta - Kesän huipentaa historian ensimmäinen keskiyön ottelu"

Kesäkuun lopulla kajahtaa! Historian ensimmäinen Midnight Classic kääntää jalkapalloilevan kansan katseet Napapiirille. Tulossa todellinen Rumble in the Arctic Jungle 😄

rops.fi/uutiset/item/8…

Unohtaa ei sovi sitäkään seikkaa, että kausi on tiettävästi kestoltaan veikkausliigahistorian pisin. Sarja alkaa 3. huhtikuuta ja jatkuu Eurooppa-liigan karsintapaikkaa ratkottaessa päivälleen seitsemän kuukauden päähän. Näin ollen ensimmäisen ja viimeisen pelipäivän väliin mahtuu peräti 215 päivää.