Kuten Transfermarkt ja SuomiFutis maanantaina ennakoivat, on VPS solminut sopimuksen saksalaispuolalaisen maalivahdin Martin Kompallan kanssa. 26-vuotiaan Kompallan sopimus Vepsun kanssa on yksivuotinen.

Kompalla on Borussia Mönchengladbachin juniorikoulun kasvatti, joka on pelannut sittemmin lähinnä alemmilla sarjatasoilla. Hän pelasi myös nuorten maaotteluita Puolan väreissä.

– Sukuni on alun perin Puolasta, mutta koen olevani enemmän saksalainen kuin puolalainen. Pelasin juniorivuoteni Mönchengladbachissa ja siirryin sieltä 2. Bundesliigan VfL Bochumin edustusjoukkueeseen. Viimeksi pelasin SV Straelenissa, joka on pienempi seura Saksassa. Sain siellä kuitenkin paljon pelejä ja se oli minulle hyväksi, Kompalla kertoo VPS:n kotisivuilla.

Kompalla harjoitteli ennen sopimuksen tekoa VPS:n kanssa noin puolentoista viikon ajan. Hän uskoo syöttötaitojensa tehneen vaikutuksen Vepsun valmennukseen.

– Olen hyvä pelaamaan jalalla. Pelaan myös melko korkealla, joten pystyn katkaisemaan vastustajan läpisyötöt. Olen siis hyvin moderni maalivahti.

– Kaupunki on erittäin kaunis ja on hienoa olla meren vieressä. Seuralla on pitkät perinteet Suomessa ja olosuhteet ovat hyvällä tasolla. Täällä on kaikki, mitä pelaaja voi tarvita ja lisäksi vielä hieno stadion. Olen iloinen, että olen täällä, saksalainen kehaisee lopuksi.

VPS:llä on sopimus myös nuoren maalivahdin Mika Kaarteen kanssa.