48 tunnissa 12 300 lentokilometriä ilman toivottua PSG-siirtoa: ”Kaikki alkoi ja päättyi hyvin äkkiä”

© Kuva: Getty Images
Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Mestarien liiga -menestystä palavasti janoava Paris Saint-Germain on totuttu näkemään rahakkaiden siirtojen tekijänä, mutta tammikuun siirtoikkunassa PSG värväsi vain yhden uuden pelaajan, Zenitistä saapuneen Leandro Paredesin. Seura halusi tiettävästi keskikentälleen lisääkin vahvistusta, etenkin Neymarin loukkaantumisen jälkeen, mutta siirtoikkunan viime päivät tuottivat vain monta vesiperää.

PSG:hen yhdistettiin tammikuun viime päivinä Julian WeiglIdrissa GueyeThiago MendesWillianJoão Mario ja Luciano Acosta, mutta ketään näistä ei lopulta saatu kiinnitettyä. Kaikkein lähimpänä siirto oli Acostan kohdalla, sillä MLS:n DC Unitedissa pelaava argentiinalainen lensi jo Atlantin yli Pariisiin, mutta jäi lopulta ilman sopimusta.

24-vuotiaan Acostan viime viikko oli kaiken kaikkiaan hetkinen. Hän lensi keskiviikkona Ranskaan ja palasi 48 tuntia myöhemmin takaisin Washingtoniin, lennettyään 12 300 kilometriä. Lauantaiaamuna hyökkäävä keskikenttäpelaaja osallistui jälleen DC Unitedin harjoituksiin – raskaasta pettymyksestään huolimatta.

– Olen luonnollisesti pettynyt. Suussani on tästä kokemuksesta edelleen kitkerä sivumaku, Acosta totesi L’Équipelle.

– Olen hieman surullinen, etten voinut tehdä sopimusta PSG:n kaltaisen seuran kanssa. Se olisi ollut unelma. Kaikki alkoi todella äkkiä ja päättyi todella äkkiä.

Siirtoikkuna sulkeutui myöhään torstai-iltana, ja Acosta sai oman kertomuksensa mukaan kuulla PSG:n kiinnostuksesta vasta päivää aikaisemmin keskiviikkona, vain muutama tunti ennen Pariisin-lentoaan.

– Sitten kaikki tapahtui todella nopeasti. Agenttini keskusteli urheilujohtaja Antero Henriquen kanssa, ja näitte, miten kaikki sitten meni. Keskiviikkona tapasin DC Unitedin puheenjohtajan, joka sanoi minulle kaiken olevan lähes sovittuna. Hän sanoi, että voisin lentää Ranskaan.

Acostan agenttina toimii toisen uuden hankinnan Leandro Paredesinkin asioita hoitava Matias Sabbag, ja Paredesin kanssa pelaaminen oli miehelle iso bonus.

– Paredes on läheinen ystäväni, ja juttelimme siirrosta päivänä, jolloin saavuin Pariisin. Keskiviikon ja torstain välillä kaikki kävi kuitenkin liian nopeasti.

L’Équipen mukaan Acosta oli varsinaisesti urheilujohtaja Antero Henriquen toivepelaaja, josta PSG:n valmentaja Thomas Tuchel ei varsinaisesti ollut niin innostunut.

– Tuchelin kanssa en ole koskaan jutellut, Acosta paljasti haastattelussa.

Tiettävästi siirto kariutui viime kädessä, yllätys yllätys, rahaan. PSG ja DC United olivat jo päässeet sopuun kuuden miljoonan euron siirtokorvauksesta, joka voisi nousta bonuspykälien myötä yhdeksään miljoonaan. Kauppa kuitenkin tyssäsi siihen, että DC United vaati PSG:n mielestä tarpeettoman korkeaa osuutta Acostan mahdollisen jatkosiirron korvauksesta.

– Luulen, että siirto kariutui siihen, etteivät seurat päässeet täyteen ymmärrykseen siirtosummastani. En tiedä siitä paljon mitään. En halunnut myöskään esittää juurikaan kysymyksiä. Totuus on kuitenkin, että tilanne on minulle erittäin turhauttava, Acosta harmittelee.

– Kuten jo sanottiinkin, PSG-sopimuksetta jäämiseni ei kuitenkaan johtunut lääketieteellisistä eikä teknisistä syistä.

Acosta on ollut joko tekijänä tai syöttäjänä 45 maalissa 95 MLS-ottelunsa aikana. Haaveita PSG-siirron toteutumisesta hän ei halunnut yhden pettymyksen jälkeen hylätä.

– Olin todella onnellinen ja innoissani. Olen yhä nuori ja minulla on vielä paljon aikaa. Minun täytyy tehdä oikeita asioita kehittyäkseni, jotta PSG voi taas kiinnostua minusta, Acosta vakuuttaa.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!