FC Inter Turku hankki päävalmentajansa José Riveiron alaisuuteen äskettäin myös espanjalaisen pelaajan, kun 30-vuotias Álvaro Muñiz liittyi seuran vahvuuteen. Gijónissa syntynyt ja Cartagenassa kasvanut keskikenttäpelaaja on pelannut Espanjan kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä yli 250 ottelua, mutta Suomeen hänet toi ennen kaikkea halu pelata maan korkeimmalla sarjatasolla.

Muñiz on pelannut Segunda B:ssä 11 kaudella peräti 12 eri seurassa, ja nyt aika oli kypsä eksoottisemmalle seuravalinnalle.

– Espanjan Segunda B on mielestäni todella hieno sarja. Siinä olen pelannut eniten, ja siksi se on hyvin erityinen. Ammatillisesti ajateltuna sarjassa on kuitenkin koko ajan enemmän joukkueita, joissa pelatessaan täytyy tehdä muita töitä voidakseen elää jalkapallolla, Muñiz kertoi Marcan haastattelussa.

Turkuun muutossa Muñiziin vetosi myös Interin viimekesäinen Suomen Cupin voitto, joka merkitsi europelien paluuta Turkuun muutaman vuoden tauon jälkeen.

[readmore from=FC-Inter-Turku]

– Espanjasta lähtöni johtuu siitä, että haluan kokea jalkapalloammattilaisuuden eurooppalaisen maan pääsarjassa. Inter Turku osallistuu myös Eurooppa-liigan karsintoihin. Tässä iässä haluan saada sen elämyksen ja saada uusia kokemuksia.

– Tähtään aina mahdollisimman korkeisiin saavutuksiin ja haluan menestyä Espanjan ulkopuolella. Olen ollut pitkään Segunda B:ssä, eikä minua ole lykästänyt päästä Segundaan. Odotan tätä kokemusta suurella innolla ja toiveikkaana, Muñiz päättää.