FC Lahti koki sunnuntaina ensimmäisen tappionsa Suomen Cupin karsintalohkossa, kun IFK Mariehamn voitti kotiottelunsa 1-0. Ottelun puhutuin aihe oli kokeneen Pekka Lagerblomin nopeasti saama ulosajo. Lagerblomin aiheuttamasta rangaistuspotkusta syntyi myös pelin ainoa maali. Pilkun ampui verkkoon Robin Sid.

36-vuotias Lagerblom tuli kentälle toisen puoliajan alkajaisiksi korvaten kentällä Teemu Jäntin. Ensimmäisen varoituksensa ”Power-Pekka” sai 70. minuutilla, ja toinen seurasi perässä vain kolme minuuttia myöhemmin. Ennen ulosajoaan Lagerblom repi rangaistusalueella IFK:n Tarik Hamzan nurin.

Owe Sjöblom

@OweSjoblom
75 min och Lahti är alltså en man mindre. Lagerblom tog två varningar inom några minuter

Muuten ottelu oli selkeää IFK Mariehamnin hallintaa, ja Lahtea piti pitkälti pystyssä mainio saksalaismaalivahti Patrick Rakovsky. Etenkin avausjaksolla IFK hallitsi peliä selvästi. Selvästä hallinnasta huolimatta ahvenanmaalaiset onnistuivat tekemään vain edellämainitun rankkarimaalin, ja ottelun lisäajalla Lahti olikin lähellä tasoittaa pelin. Tomi Kultin laukaus kuitenkin tärähti tolppaan.

Juhavaltteri Salminen

@jvsalminen
Koska Suomi-futiksen tammi-helmikuu on pitkälle menevien johtopäätösten aikaa, nostan IFK Mariehamnin wahvaksi jokerikortiksi. En ole kuunaan nähnyt IFK:lta yhtä esteettisesti miellyttävää palloa kuin tänään. Kunnon viimeistelyllä olisi voittanut Lahen noin 4-0. #Veikkausliiga

Suomen Cupin karsintavaiheesta on nyt pelattu yli puolet, joskin joukkueilla on hyvin eri määrä otteluita pelattuna. Veikkausliigan kahdeksasta pudotuspeleihin jatkajasta kaksi on jo selvillä, sillä B-lohkon kärkikaksikko Ilves ja VPS varmistivat jatkopaikkansa jo hyvissä ajoin. Lohkon muu nelikko tulee hyvin tasaisessa ryppäässä pisteen sisällä, mutta parhaat mahdollisuudet taistelussa kahdesta jatkopaikasta lienevät muita vähemmän pelanneilla KPV:lla ja RoPS:lla.

A-lohkossa ei vielä yhtään jatkajaa ole selvillä, mutta kaksi ottelua voittaneet FC Inter ja FC Lahti ovat vahvoilla. Lohkon hännillä kaikki kolme peliään hävinneen HIFK:n asema on vaikea.

Ykkösen karsintalohkojen neljästä pudotuspelilipusta vielä ainuttakaan ei ole lunastettu. Puhtaalla pelillä jatkaa KTP, joka on voittanut molemmat pelaamansa ottelut, mutta KTP:n edellä B-lohkossa on kaksi ottelua kolmesta voittanut TPV. A-lohkon kahdessa jatkopaikassa ovat tässä vaiheessa kiinni MuSa ja Haka, mutta lohko on erittäin tasainen. Selvästi tukalin tilanne on B-lohkon EIF:llä ja AC Kajaanilla, joiden jatkomahdollisuudet ovat käytännössä menneet.

Kakkosen Cupin puolivälierät pelataan ensi viikonloppuna alla näkyvin otteluparein. Kakkosen Cupista varsinaisiin Suomen Cupin pudotuspeleihin selviytyy kaksi parasta.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
Kakkosen Cupin lohkovaihe tuli päätökseen perjantai-iltana, kun FC Espoo kukisti PK K-U:n lukemin 3-0 lohko 5:n rästiottelussa. Tämä tarkoitti samalla sitä, että FC Espoo eteni viimeisenä joukkueena kilpailun puolivälieriin, jotka käynnistyvät ensi viikonloppuna. 🏆 #KakkosenCup

Paikkansa Suomen Cupin 16 parhaan joukossa ovat jo varmistaneet Regions’ Cupin kaksi parasta VJS ja Kiisto.