Glen Kamara ja Steven Gerrard kehuvat kuorossa Huuhkajat-pelaajan entistä valmentajaa – ”Hän antoi minun ilmaista itseäni”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara debytoi lauantaina uuden seuransa Rangersin paidassa.

Kamara, 23, tahkosi täydet minuutit, kun Rangers pelasi Skotlannin Valioliigassa 0-0-tasapelin St. Johnstonen kanssa.

Rangersin manageri Steven Gerrard kehui uuden suojattinsa pelaamista.

– Hän on luonnollinen jalkapalloilija, joka pelaa pää ylhäällä ja yhdistää puolustuksen hyökkäykseen, kommentoi Gerrard Scottish Sunin mukaan.

Gerrard antoi erityiskiitokset Kamaran entiselle valmentajalle Neil McCannille, joka hankki suomalaisen Dundee FC:hen ja kouli hänestä sarjan tähtipelaajan. McCann sai lähteä Dundeesta lokakuussa joukkueen kerättyä vain kolme pistettä kahdekasta sarjapelistä.

– Häntä on valmennettu hyvin Arsenalissa, mutta minun on myös mainittava Neil McCann, joka teki erinomaista työtä nostaessaan hänet akatemiajalkapallosta seuraavalle tasolle.

– Pidän tavasta, jolla Neil valmentaa ja hänen tavastaan pelata. Se muistuttaa sitä, mitä me yritämme tehdä täällä.

– Dundee antoi hänelle mahdollisuuden pelata yleisöjen edessä, mutta Neilissä hänellä oli myös manageri, joka ei yrittänyt muokata hänen pelaamistaan, mitä tulee eteenpäin pelaamiseen ja kakkospallojen hakemiseen.

– Hän on kehittänyt syöttämistään ja häntä on valmennettu systeemissä, joka todella sopii Rangersin tapaan, kenties ilman, että Neil tiesi sitä.

– He ovat nostaneet hänet tasolle, jossa – kaikella kunnioituksella – hän on valmis pelaamaan Rangersissa.

– Glen nousi heidän joukkueestaan esiin. Hänen hankkimistaan ei tarvinnut miettyä sen enempää.

Yhdeksän kertaa Suomen A-maajoukkueessa pelannut Kamara kehui myös McCannia.

– Neil antoi minun ilmaista itseäni. Hänen paras ominaisuutensa oli se, että hän antoi pelaajille itseluottamusta.

– Hän kehotti minua näyttämään ihmisille, mitä osaan, kun tulin tänne (Skotlantiin). Minulla ei ollut juurikaan vaihtoehtoja ennen kuin menin Dundeehen, mutta sinne meneminen osoittautui todella hyväksi siirroksi minulle.