Enric Gallego teki eilen Huescan voittomaalin, kun sarjajumbo kaatoi kotikentällään Valladolidin maalein 4-0.

Kyseessä oli 32-vuotiaan Gallegon uran ensimmäinen pääsarjamaali. Gallego siirtyi Huescan riveihin Segundan Extremadurasta tammikuun siirtoikkunassa noin kolmella miljoonalla eurolla.

Gallego on hyvin poikkeuksellinen pelaaja La Ligan kaltaisessa sarjassa. Gallego pelasi vielä kahdeksan kuukautta sitten puoliammattilaisena Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Gallego voitti Segunda B:n maalipörssin ja oli nostamassa Extremaduraa Segundaan.

Segunda on La Ligan lisäksi Espanjan ainoa ammattilaissarja. Gallego teki syksyllä debyyttinsä ammattilaisjalkapallossa ja syyskausi Extremaduran paidassa sujui uskomattomasti. Gallego iski syksyn aikana Segundassa jopa 15 maalia ja johtaa vieläkin sarjan maalipörssiä.

La Ligassa pelaava Huesca hankki sensaatiomaisesti Gallegon tammikuussa. Gallego oli työskennellyt vielä viime keväänä muurarina. Sitä aiemmin 32-vuotias kärki tunnettiin muun muassa rekkakuskina ja LVI-asentajana.

Eilen Gallego teki kolmannessa La Liga -ottelussaan voittomaalin

– Haluan jatkaa uneksintaa, enkä halua herätä tästä unesta koskaan. Kukaan ei olisi sanonut minulle muutama vuosi sitten, että teen maaleja La Ligassa. Haluan käyttää hyväkseni tämän mahdollisuuden, jonka olen saanut. Pääsarjassa pelaaminen on kaikkien unelma, Gallego totesi ottelun jälkeen Copelle.