Kotkan jalkapallopiireissä oltiin viime viikolla huolestuneita. Kaupunginhallitus oli päättänyt maanantaisessa kokouksessaan esittää valtuustolle Arto Tolsa -areenan talvikunnossapidon lopettamista. Lämmityksestä ja valaistuksesta luopumisella oli määrä tavoitella 55 000 euron vuosisäästöjä. Hallitus päätti kannattaa esitystä äänin 7-6.

Eilen maanantaina asia eteni Kotkan kaupunginvaltuuston käsittelyyn, ja kenties ennakko-odotusten vastaisesti hallituksen esitys äänestettiin komeasti nurin. Valtuusto päätti äänin 47-4, ettei Arto Tolsan Areenan talvikunnossapitoa lopeteta.

Tulos oli hämmästyttävän ylivoimainen ja kielinee pitkälti siitä, että futisväen yhteinen ponnistelu palkittiin. KTP ja neljä muuta alueen seuraa kun olivat yksissä tuumin vedonneet Kotkan päättäjiin, ettei talvikunnossapidosta luovuttaisi. Muutama hallituksenkin jäsen siis vaihtoi kantaansa äänestysten välillä.

KTP

@KTPKotka
Kotkan kaupunginvaltuusto päätti juuri äänin 47-4, että Arto Tolsa Areenan talvikunnossapitoa ei lopeteta. Hieno tulos. 🙌 #Kotka

Jukka Vilkki

@JukkaVilkki
Arto Tolsa Areenan talvilämmitys säilyy jatkossakin maalein 47 - 4 🙌 ⚽️ #kotka