Italian cupin semifinalistit ja otteluparit ovat nyt tiedossa.

Viimeinen välieräjoukkue selvisi torstaina, kun Lazio voitti Internazionale Milanon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Giuseppe Meazzalla pelattu ottelu oli 90 minuutin jälkeen maalittomassa tasatilanteessa, mutta jatkoajalla tapahtumia riitti.

Ciro Immobilo vei Lazion 108. minuutilla pomppuisalla kudillaan johtoon. Hetken näytti jo siltä, että Inter pelaa viimeiset minuutit pelaajan vajaalla, kun tuomari näytti Kwadwo Asamoahille suoraa punaista korttia nilkkaan kohdistuneesta taklauksesta, mutta videotarkistuksen jälkeen kentältäpoisto peruttiin ja Asamoah sai vain keltaisen.

Lopulta se olikin Lazio, joka pelasi ottelun loppuun kymmenellä pelaajalla. Sergej Milinković-Savić töytäisi juuri ja juuri rangaistusalueen puolella Danilo D’Ambrosiota olkapäällään naamaan, kun pelattiin jo jatkoajan lisäaikaa. Kontakti näytti tahattomalta, mutta pallo vietiin videotarkistuksen jälkeen pilkulle. Lazion puolustaja Stefan Radu ei voinut sulattaa tuomiota, vaan otti itselleen voimakkaasta protestoinnista suoran punaisen.

Interin kapteeni Mauro Icardi tasoitti pilkulta tilanteeksi 1-1, kun kellossa oli 125 minuuttia. Lazion maalivahti Thomas Strakosha sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt pysäyttämään laukausta.

Rangaistuspotkukilpailussa Strakosha oli kuitenkin herra ja hidalgo. Hän nappasi ensin Lautaro Martinezin laukauksen syliinsä oikeasta alakulmasta ja torjui Interin viimeisen vetäjän, Radja Nainggolanin, keskelle suuntautuneen tulisen laukauksen nyrkeillään tylysti yli. Lazion riveistä vain Riza Durmisi epäonnistui pilkussaan. Nainggolanin jälkeen vuorossa oli Lucas Leiva, jonka osuma toi Laziolle rangaistuspotkukilpailusta 4-3-voiton.

Lazio kohtaa kaksiosaisissa välierissä AC Milanin, joka pudotti edellisellä kierroksella Napolin lukemin 2-0. Toisessa välieräparissa kohtaavat Atalanta ja Fiorentina. Atalanta pudotti kilpailun hallitsevan mestarin Juventuksen maalein 3-0 ja Fiorentina nöyryytti AS Romaa puolivälierissä 7-1-murskavoitolla.

Semifinaalien ensimmäiset osaottelut pelataan 27. helmikuuta ja jälkimmäiset osat 24. huhtikuuta.