Italian kolmannella sarjaportaalla Serie C:ssä nähtiin sunnuntaina erikoinen ottelu, kun Cuneo rökitti Pro Piacenzaa peräti lukemin 20-0. Ottelu oli jo ensimmäisen puoliajan jälkeen lukemissa 16-0.

Selitys murskatappiolle löytyy siitä, että Piacenza pelasi koko ottelun kolmen pelaajan alivoimalla, ja koko joukkue koostui juniori-ikäisistä pelaajista. Joukkueen kapteeni Nicola Cirigliano, 18, toimi samalla valmentajana.

Pro Piacenza ei ole pystynyt maksamaan pelaajilleen ja työntekijöilleen palkkaa koko kauden aikana, ja siksi monet pelaajista olivat joko purkaneet sopimuksensa tai ryhtyneet lakkoon. Kolme edellistä Piacenzan ottelua oli jouduttu perumaan, ja joukkue oli tuomittu häviämään ne maalein 0-3.

Sunnuntainen farssi – jollaiseksi Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina ottelua kuvaili – oli Piacenzan viimeinen epätoivoinen yritys pelastautua sarjasta sulkemiselta, sillä neljäs perättäinen luovutusvoitto olisi tehnyt sen pyristelyistä lopun.

[readmore from=Pro-Piacenza]

Pyrkimys jäi kuitenkin turhaksi, sillä maanantai-iltana Italian jalkapalloliitto ilmoitti sulkeneensa Pro Piacenzan ulos sarjasta. Vaikka sarjajumbo näennäisesti täyttikin minimivaatimukset ottelun lailliseksi järjestämiseksi, teki muutama erhe sen tarusta lopun.

Joukkue ei pystynyt laittamaan kahdeksatta pelaajaa kentälle, koska tämä oli unohtanut henkilöllisyyspaperinsa kotiin, ja siksi pelaajan korvasi Pro Piacenzan fysioterapeutti. Koska kaikkia pelaajia ei oltu rekisteröity asianmukaisesti, suljettiin seura sarjasta ja Cuneolle tuomittiin ottelusta 3-0 -voitto – siis aiempia murskalukemia huomattavasti niukempi voitto.

Lisäksi Pro Piacenzalle mätkäistiin 20 000 euron sakot.

Lähde: BBC