Kolmosessa pelaava PK-35 kertoo, että se on allekirjoittanut oman kasvattinsa Esa Terävän kanssa työ- ja pelaajasopimuksen.

Terävä, 31, edusti yhteensä seitsemän vuotta HIFK:ta niin Veikkausliigassa, Ykkösessä kuin Kakkosessa ja toimi joukkueen kapteeninakin. Hän esiintyi punamustissa viimeksi PK-35 Vantaassa kausina 2009-12.

Kaikki juniorivuotensa PK-35:ssä pelannut Terävä pelasi Veikkausliigassa 68 ottelua ja teki viisi maalia.

– Viime kauden jälkeen on tuntunut, että olen tässä iässä vielä hyvässä kunnossa, joten pelihaluja riittää. Ovet kasvattajaseuraani ovat aina olleet avoinna. Osasin odottaa, että jossain vaiheessa paluu toteutuu. Nyt siihen tuntuu olevan oikea hetki, kommentoi Terävä seuran tiedotteessa.

– Asiat etenivät nopeasti, mutta samalla hyvin luontevasti. Nuorekkaassa ja eteenpäin pyrkivässä miesten edustusjoukkueessa, kuten koko seurassa, on tosi hyvä tekemisen meininki. Itselläni on kova into pelata ja toisaalta oppia lisää seuratoiminnasta.

Terävän on pelaamisen ohella suunniteltu osallistuvan mm. valmennuslinjan laatimiseen, seuran sisäisiin valmentajakoulutuksiin, nuorten ikäluokkien tehoryhmävalmennukseen sekä miesten edustusjoukkueen rakentamiseen ja markkinointiin. Kasvatustieteiden maisteri ja päätyöltään luokanopettaja kokee, että hänellä voi olla nuorille pelaajille hyödyllistä pedagogista annettavaa.

– Lisäksi pelaajauraltani on kertynyt paljon monipuolista kokemusta. Vaikka edessäni on nyt tavallaan oppivuosi, pystyn varmasti tarjoamaan futikseen uutta näkökulmaa.

– Pelillisesti toivon tuovani toimintaan treenistä ja viikosta toiseen yhä lisää laatua. Tämä on kaikilla tasoilla avain menestykseen. En tunne kovin hyvin Kolmosen nykytasoa, mutta tiedän, mitä menestys vaatii ja mitä tarkoittaa olla urheilija.

Vaikka Terävä on nyt siirtynyt Veikkausliigasta kolme sarjaporrasta alaspäin, hän korostaa haluavansa yhä voittaa ja menestyä. Jotta tämä voi toteutua, kokenut pelaaja haluaa ja vaatii joukkueelleen tavoitteellisen toimintakulttuurin.

– En aio olla yhtään epäurheilullisempi kuin aiempinakaan vuosina. Pyrin joukkuepelillisen esimerkkini kautta auttamaan itseäni nuorempia pelaajia. En ole koskaan ollut millään osa-alueella ihan huippu, vaan lähinnä perushyvä kaikessa.

Punamustiin alun perin nappulasarjaiässä liittyneelle Terävälle myönnettiin 2010 seuran hopeinen ansiomerkki. Kaksi vuotta myöhemmin hänet nimitettiin PK-35 Alumnin ensimmäiseksi presidentiksi. Siihen on valittu seuraa koko junioriajan edustaneita pelaajia, kuten hänen isosisar Elina.

– On luonnollisesti upea fiilis, että tuon tasoinen pelaaja palaa PK-35:een. Hän on osoittanut laatunsa jo vuosien ajan ja vahvistaa edustusjoukkuettamme merkittävästi, punamustien puheenjohtaja Teemu Jaronen kommentoi.

– Pelillisen antinsa lisäksi Eski on seurassamme erittäin tunnettu ja pidetty persoona. Itselleni yhteisöllisyys on aina ollut seuratoiminnan kulmakiviä. Jos Eskin kaltainen kaveri on mahdollista saada mukaan, silloin on toimittava.