Kyteekö PSG:n kulisseissa riita? – ”Minulla on mielipiteeni ja hänellä on omansa”

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germain tavoittelee vuodesta toiseen menestystä ennen muuta Mestarien liigassa, mutta tällä(kin) kaudella päämäärä mutkistui Neymarin loukkaannuttua. PSG hamusi tiettävästi siirtoikkunan viime päivinä kiivaasti korvaajaa brasilialaisen tontille, mutta onnistui tekemään koko tammikuun aikana vain yhden hankinnan. 24-vuotias Leandro Paredes on kuitenkin huomattavasti Neymaria puolustavamman roolin pelaaja.

Mediassa on supistu jo jonkin aikaa PSG:n urheilujohtaja Antero Henriquen aseman epävakaistumisesta. Siirtosuunnitelmat eivät ole sujuneet viime aikoina lähellekään toivotusti. Kova isku PSG:n arvovallalle oli myös Frenkie de Jongin livahtaminen Pariisin sijaan Barcelonaan.

PSG:n saksalainen päävalmentaja Thomas Tuchel ei liiemmin peitellyt pettymystään tammikuun siirtoikkunan sujumiseen.

– Tiedätte varmasti, että tammikuun siirtoikkuna on minulle supermonimutkainen. Kukapa haluaisi menettää pelaajiaan, tai luopua jostain pelaajastaan? Ei kukaan, Tuchel vastasi itse itselleen lauantaisessa lehdistötilaisuudessa.

– Mahdollisuuksia on hyvin vähän. Joka kerta on haaste koota joukkue kesällä, eikä nyt ole kesä. Jos talvella täytyy vielä tehdä paljonkin, on olemassa suuri todennäköisyys, että joutuu pettymään.

– En ole siirtoikkunaan tyytyväinen, mutta meidän täytyy hyväksyä tilanne. Valmentajalle kaikkein tärkeintä on keskittyä niihin asioihin, jotka ovat mahdollisia. Työskentelen käytettävissä olevien pelaajien kanssa.

Kun Tuchelilta kysyttiin spekuloiduista erimielisyyksistä pelaajahankinnoista vastaavan Antero Henriquen kanssa, ei hän väitteitä ainakaan täysin tyrmännyt.

– Lehdissä lukee kaikenlaista, mutta nyt ei ole oikea hetki puhua niistä. Tiedätte kyllä, mitä minä toivoin joukkueeseeni. Se oli toiveeni sekä kesällä että talvella. Ymmärrän kyllä, että talven siirtoikkuna on erittäin vaikea, Tuchel vastasi.

– Minun ja Henriquen suhde on siirtoikkunan aikana aina erittäin läheinen. Minulla on mielipiteeni ja hänellä on omansa. Meidän täytyy tehdä parhaamme seuran etua ajatellen.

– En tiedä, olivatko viime päivät ihan parhaita ratkaisun löytämiseksi. Uskon pukukoppiini ja pelaajiani. Minun tehtäväni on suojella sitä, sillä sen voi tehdä vain valmentaja.

Kovin hyvin Tuchelin ja PSG:n työ ei ainakaan jatkunut, sillä joukkue koki sunnuntai-iltana sarjakauden ensimmäisen tappionsa Lyonia vastaan.

Siirtoikkunaflopin myötä media nosti esille myös spekulaatioita, että lähtökuopissa oleva Adrien Rabiot vapautettaisiin koirankopista PSG:n kevätkauden vahvistukseksi. Nämä huhut Tuchel pressissään tyrmäsi.

– Ei, en ole pyytänyt sellaista. Tilanne on sama kuin marraskuussa. Seura pyysi hyllyttämään Adrienin. Kuten todettua, ymmärrän seuraa ja hyväksyn sen päätöksen. Mikään ei ole muuttunut, Tuchel kuittasi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.