Chelsean saama kahden siirtoikkunan mittainen siirtokielto työntää tähtipelaaja Eden Hazardia seurasta ulos, kertoo Telegraph.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa antoi Chelsealle siirtopannan, koska lontoolaisseura oli rikkonut sääntöjä nuorten pelaajien värväämisessä.

Chelsea on valittanut päätöksestä, mikä saattaa johtaa siihen, että seuran siirtokielto alkaa vasta ensi vuoden tammikuussa. Siirtokiellon aikana Chelsea ei voi hankkia uusia pelaajia, mutta se voi myydä omia pelaajiaan muihin seuroihin.

Alkaa siirtokielto sitten ensi kesänä tai ensi talvena, on Chelsea vaikeassa tilanteessa 28-vuotiaan Hazardin kanssa. Belgialaistähden sopimus päättyy kesällä 2020, eikä hän ole halunnut allekirjoittaa Chelsean sopimustarjousta, johon on kirjattu muhkea 455 000 euron viikkopalkka.

Hazard haluaa tiettävästi Real Madridiin, mutta Chelsea voi vastata espanjalaisten tarjouksiin kieltävästi niin kauan kuin Hazardilla on sopimus seuran kanssa. Belgialaisen sopimus päättyy kuitenkin ensi kauden jälkeen, jolloin Chelsea on todennäköisesti siirtokiellossa, eli se ei voi hankkia tuolloin Hazardille, tärkeimmälle pelaajalleen, korvaajaa.

Chelsean on valittava kahden vaikean vaihtoehdon väliltä. Yksi vaihtoehto on myydä Hazard jo ensi kesänä ja toivoa, että pelaajia saadaan hankkia vielä samassa siirtoikkunassa. Toinen vaihtoehto on pitää Hazard vielä ensi kauden ajan, mutta jos hän ei allekirjoita uutta sopimusta, hän poistuu seurasta kesällä 2020, eikä Chelsea saa hänestä latin latia.