Venäjän maajoukkueestakin tutut Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev ovat saaneet talven aikana totutella vankeuteen, eikä loppua näy. Moskovalainen oikeusistuin päätti tiistaina hylätä kaksikon vapautuksen takuita vastaan tai toiveen päästä kotiarestiin. Sen sijaan tutkintavankeutta päätettiin jatkaa ainakin huhtikuun 8:nteen päivään saakka.

27-vuotias Kokorin ja 30-vuotias Mamajev törttöilivät pahemman kerran 7. lokakuuta huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena. Kaksikko kävi aamuvarhaisella moskovalaisessa kahvilassa Venäjän hallituksen virkamiehen kimppuun, ja Kokorin muun muassa löi tätä tuolilla. Myös muut kahvilan asiakkaat saivat osansa jalkapalloilijoiden riehumisesta. Miesten häiriköinti ja tappelunujakka tallentui valvontakameroille.

Vain muutamaa tuntia aiemmin sama kaksikko oli pahoinpidellyt erään TV-juontajan autonkuljettajaa. Kokorin ja Mamajev olivat tiettävästi juhlineet ”ystävyytensä 10-vuotispäivää”, mutta juhlinta karkasi pahemman kerran käsistä. Kyseisistä rikoksista voidaan tuomita maksimissaan viiden vuoden vankeusrangaistus.

Russian Football News

@RusFootballNews
They started off as villains, but now the public feel sorry for them. They will be in jail until 8th of April at least after having an appeal rejected today.

📰 | Kokorin and Mamaev – Four months, no sentence, no end in sight?

🖋 | @kurbaninho

🖱 | russianfootballnews.com/kokorin-and-ma…

Kokorin on ollut viime vuosien lupaavimpia venäläishyökkääjiä. Häntä huhuttiin muutama vuosi sitten myös Arsenaliin, mutta peliura on edennyt toistaiseksi Moskovan Dynamossa ja Pietarin Zenitissä. Kokorin pelasi Venäjän maajoukkueessa EM-kisoissa 2012, MM-kisoissa 2014 ja EM-kisoissa 2016. Viime kesän MM-kisoihinkin hänet olisi mahdollisesti valittu, ellei Kokorin olisi kokenut pahaa polvivammaa muutamaa kuukautta ennen kisoja. Kaikkiaan Kokorin on pelannut 48 A-maaottelua.

Mamajev on pelannut Moskovan TsSKA:ssa ja Krasnodarissa, ja esiintynyt Venäjän A-maajoukkueessa 15 kertaa. Hänkin kuului Venäjän joukkueeseen EM-kisoissa 2016.

Lähde: Transfermarkt