Urheilun oikeusturvalautakunta ilmoitti torstaina, että se on hylännyt PK-35 Vantaan valituksen liigalisenssin menettämisestä Naisten liigaan. Näin ollen hallitseva Suomen mestari pelaa alkavalla kaudella naisten Ykkösessä. PK-35 Vantaa osallistuu kuitenkin Suomen edustajana Naisten Mestarien liigan karsintaan.

Palloliiton Miesten Ykkösen ja Naisten liigan lisenssikomitea ilmoitti tammikuun puolivälissä, ettei se ole myöntänyt PK-35 Vantaalle liigalisenssiä.

PK-35 Vantaa vetosi valituksessaan seurojen yhdenvertaiseen kohteluun. Ilves oli saanut lisenssin miesten Veikkausliigaan, vaikka sillä oli edelleen maksamattomia saatavia entiselle valmentajalleen Keith Armstrongille.

Hovioikeus katsoi vuonna 2017, että Armstrong irtisanottiin Ilveksestä laittomasti vuonna 2015. Korkein oikeus päätti toukokuussa 2018, ettei Ilves saa valituslupaa päätöksestä, joten hovioikeuden päätös jäi voimaan.

PK-35 Vantaa, Palloliitto ja oikeusturvalautakunta

Palloliitto kommentoi vastauksessaan Armstrongin tapausta seuraavasti:

– Seurojen yhdenvertaisen kohtelun osalta Palloliitto on lausunut, että Ilves Edustus Oy:llä ei ollut ollut riidattomia ja selviä palkkavelkoja Veikkausliigan lisenssimääräyksissä asetettuna määräpäivänä. Seuraan oli kohdistettu vaatimuksia työriita-asiassa tuomioistuimessa, mutta asiassa annettu tuomio ei ollut ollut lainvoimainen vielä määräpäivänä.

PK-35 Vantaan vastaselitys oli seuraava:

– Ilves Edustus Oy:llä on edelleen maksamattomia palkkasaatavia entiselle valmentajalleen eikä Palloliitto ole ryhtynyt toimiin sen lisenssin peruuttamiseksi.

Palloliitto lausui PK-35:n toimittaman vastaselityksen johdosta näin:

– Ilves Edustus Oy:n toimittamasta tilinpäätöksestä per 30.11.2017 oli käynyt ilmi, että yhtiöllä oli keskeneräinen riita-asia entistä työntekijäänsä vastaan. Tästä riidasta aiheutuvia kuluja oli arvioitu tulevan yhtiölle 43.222,58 euroa, joka oli kirjattu varauksena taseeseen 30.11.2017.

Oikeusturvalautakunnan käsittelyratkaisusta selviää, että PK-35 pyysi valituksessaan, että asiassa toimitetaan Urheilun oikeusturvalautakunnassa suullinen käsittely, jossa kuullaan Ilves Edustus Oy:n entistä valmentajaa tämän maksamatta olevista palkkasaatavista seuralta.

Oikeusturvalautakunta katsoi, että pääasiaratkaisun perusteluista tarkemmin ilmenevällä tavalla asia on ratkaistavissa kirjallisen aineiston perusteella. Sen vuoksi suullista käsittelyä ei pyynnöstä huolimatta toimiteta.

Oikeusturvalautakunnan koko päätökseen voi tutustua täältä.

”Keke” sai saatavansa

Ilves tiedotti keskiviikkona, päivää ennen oikeusturvalautakunnan päätöstä hylätä PK-35 Vantaan valitus, että tamperelaisen veikkausliigajoukkueen toimintaa pyörittävä Ilves Edustus Oy teki viime tilikaudellaan ennätyksellisen hyvän tuloksen.

Ilta-Sanomat tiedusteli keskiviikkona Ilvekseltä, onko Armstrong saanut oikeuden hänelle määräämät korvaukset työsuhteen perusteettomasta päättämisestä ja oikeudenkäyntikuluistaan.

– Olemme maksaneet ”Kekelle” rahat. Olemme hoitaneet asian, enkä halua puhua koko asiasta mitään, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola IS:lle.

Armstrong ei halunnut kommentoida asiaa lainkaan, mutta hänen asianajajansa Hannu Kalkas kertoi, että ”tänään (keskiviikkona) on tullut rahoja tilillemme ilman mitään erittelyä”.

– Sihteerini sanoi aamulla, että on tullut rahaa. En ole ”Kekellekään” ehtinyt vielä soittaa. Kaikkiaan vajaa 50 000 euroa, maksussa on korkoja mukana. Aika mysteeri, että aktivoituivat yhtäkkiä kaiken tämän ajan jälkeen, kommentoi Kalkas IS:lle.

Ilta-Sanomat kysyi vielä Ilveksen toimitusjohtajalta Erolalta, maksoivatko he rahat juuri keskiviikkona, mutta Erola kiisti asian ja kieltäytyi kommentoimasta enempää.