Chelsean on antanut ykkösmaalivahdilleen Kepa Arrizabalagalle sakot.

Kepa, 24, menettää yhden viikon palkan, joka menee Chelsean hyväntekeväisyysjärjestölle. Hän kieltäytyi sunnuntaina tulemasta vaihtoon Englannin liigacupin finaalissa Manchester Cityä vastaan.

Chelsean manageri Maurizio Sarri olisi halunnut vaihtaa takareisivaivoista kärsineen Kepan tilalle kakkosvahti Willy Caballeron juuri ennen rangaistuspotkukilpailuun siirtymistä.

Kepa huusi ja huitoi kentän laidalle, kunnes sai tahtonsa läpi. Vaihto peruttiin, Kepa jäi kentälle torjumaan pilkut ja Sarri menetti hermonsa.

[readmore from=Arrizabalaga-Kepa]

Varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla ei osumia nähty, mutta Manchester City oli rangaistuspotkukilpailussa vahvempi ja nappasi cupin mestaruuden toista kautta putkeen itselleen.

Manageri Sarri ja Kepa sanoivat ottelun jälkeen, että vaihdosta kieltäytymisessä oli kyse ”väärinkäsityksestä”. Sarrin mukaan hän luuli Kepan loukkaantuneen ja ajatteli, ettei espanjalaistorjuja voi jatkaa pelaamista. Kepa taas kertoi, että hän yritti kertoa olevansa kunnossa, eikä hänen tarkoituksenaan ollut olla tottelematta Sarria.

Maanantai-iltana Chelsean tiedotteessa Kepa kommentoi, että hän teki ”ison virheen” siinä, miten hän hoiti tilanteen ja pyysi anteeksi. Kepa ja Sarri kertoivat vielä tiedotteessakin, että kyseessä oli väärinkäsitys.