20-vuotias suomalaislupaus Alex Bradley debytoi lauantaina Englannin Ykkösliigassa, kun hän pelasi Burton Albionin paidassa hännänhuippu Wimbledonia vastaan. Burton haki Wimbledonista 2-0 -vierasvoiton, ja Bradley pääsi kentälle juuri ottelun lisäajan alkaessa.

Viime kesänä Suomen alle 19-vuotiaiden EM-kisajoukkueessakin nähty Bradley vastasi lisäajalla myös ottelun viimeisestä pelisuorituksesta, kun hänen kaukolaukauksensa lensi maalin ohi. Bradley antoi kuitenkin jo syyskauden aikana vakuuttavia näyttöjä kaukolaukausosaamisestaan tehtyään upean osuman viidennen sarjatason Havant & Waterlooville FC:lle.

Tammikuun lopussa vuosia täyttänyt Bradley on West Bromwich Albionin sopimuspelaaja, mutta hän siirtyi kevään ajaksi toiseen Albioniin lainapestillä. Burtonin kokenut valmentaja, Nottinghamin pelaajalegenda Nigel Clough ei usko, että West Bromwich tarjoaa Bradleylle jatkosopimusta, joten kenties suomalainen voi jatkaa Burtonissa pidempäänkin. Nykyinen WBA-sopimus kun päättyy ensi kesänä.

Vaikutuksen Clough’hin Bradley teki asenteellaan jo ennen Burtonin vahvuuteen liittymistä. Nuorukainen kun hakeutui omatoimisesti Burtonin kanssa treenaamaan – ja onnistui harjoituksissa mainiosti.

– Bradley on kiinnostava nuori pelaaja, Clough totesi jo ennen Wimbledon-ottelua Derby Telegraphille.

– West Brom on käsittääkseni sanonut, etteivät he tee hänelle tarjousta kesällä. Me pidimme hänen aloitteellisuudestaan. Hän tarttui puhelimeen, soitti meille ja kysyi, saako tulla harjoittelemaan kanssamme parin päivän ajan.

– Pidämme tuonkaltaisista aktiivisista pelaajista. Hän sopii hyvin samaan muottiin muiden nuorten pelaajiemme kanssa. Hän muistuttaa itse asiassa Jake Heskethia (toim. huom. 22-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja, jonka Burton lainasi kevään ajaksi sarjatasoa alemmas MK Donsiin), ja voi pelata joko keskellä tai laidalla. Ottaen kuitenkin huomioon Alexin iän, luulen, että hän pelaa laidalla, Clough analysoi uutta pelaajaansa.

Burtonin 19 kenttäpelaajasta kymmenen on alle 23-vuotiaita.