28-vuotias ja pääsarjaseuran toimitusjohtaja. Ei paha. Tällainen titteli on todellisuutta Juho-Matti Heikarin kohdalla. Heikarin palkkasi toimitusjohtajakseen FC Lahti – seura, jota hän on pelaajanakin edustanut. Samalla Heikarista tulee Veikkausliigan nuorin seurajohtaja.

Lahtelaislähtöinen Reippaan kasvatti pelasi Veikkausliigaa kausilla 2009 ja 2010, nimenomaan FC Lahdessa. Pelipaikkana Heikarilla oli oikea laitapuolustaja.

Lahdesta Heikari muutti Ouluun opintojensa perässä, ja jatkoi pelaamista Ykkösessä AC Oulun riveissä kausilla 2013 ja 2014. Hän valmistui Oulun yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi.

Kauppakorkeakoulun jälkeen Heikari aloitti työt yrityksessä Trainer’s House, jossa hän on työskennellyt edelliset kolme vuotta. Yrityksessä hän toimi muutoskonsulttina ja teki tehokasta työtä uusasiakashankinnan parissa.

FC Lahti

@FCLahti1996
✍️ Juho-Matti Heikari FC Lahden toimitusjohtajaksi. Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatista ja FC Lahden entisestä pelaajasta tulee Veikkausliigan nuorin seurajohtaja.

Tästä uutiseen 👉 fclahti.fi/uutiset/2019/0…

#FCLahti #Veikkausliiga

– Innostuneesti otan tehtävän vastaan. Tämä on hieno mahdollisuus, Heikari kommentoi FC Lahden kotisivuilla.

– Tämä on minulle iso haaste. Olen nähnyt lähteltä millaista arki voi toimitusjohtajan pestissä olla ja tiedän, ettei se ole helppo rooli. Näen sen kuitenkin mahdollisuutena. Jos ei ikinä uskalleta mennä vaikeita tilanteita ja haasteita kohti, niin mitään uutta ja hienoa ei koskaan tapahdu.

FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen uskoo, että Heikari on oikea mies pestiin, eikä iän tule antaa säikäyttää.

– Meillä oli pitkä hakuprosessi, jonka kuluessa kävimme läpi kovia kandidaatteja. Osa kokeneita johtajia kansainvälisistä yrityksistä, Halttunen kertoo.

– Juho-Matti Heikari oli meille paras vaihtoehto, vaikka moni saattaa kiinnittää huomiota hänen nuoreen ikäänsä. He tulevat vielä yllättymään positiivisesti. Juhiksen ammattitaito ja intohimo lahtelaista jalkapalloa kohtaan vie FC Lahtea eteenpäin samalla, kun uusi Kisapuiston stadion valmistuu käyttöömme toivottavasti jo lähitulevaisuudessa.

Heikari pelasi viime kaudella Kolmosta ja Regions Cupia Töölön Taiston peliasussa.

Tilastojen lähteenä on käytetty Transfermarktia.