Hienon Nations League -syksyn jälkeen maaliskuussa palataan vihdoin tositoimiin maajoukkuerintamalla, kun Huuhkajat aloittaa EM-karsintataipaleensa. Karsinnat alkavat haastavilla vierasotteluilla, kun 23.3. vieraillaan Italiassa ja kolme päivää myöhemmin Armeniassa.

Markku Kanerva julkistaa Suomen joukkueen otteluihin keskiviikkona 13.3. Pahaksi onneksi juuri nyt näyttää siltä, että joukkueessa on yhtäkkiä useita kysymysmerkkejä. Etenkin puolustuksen osalta loukkaantumisia tuli joukkueeseen varsin yllättäen.

Sunnuntaisessa Genk-Lokeren -ottelussa Jere Uronen pelasi tuttuun tapaan avauskokoonpanossa, mutta joutui tulemaan loukkaantumisen takia vaihtoon 52. peliminuutilla. Tarkempaa tietoa Urosen vammasta ei vielä ole.

KRC Genk

@KRCGenkofficial
Uronen verlaat gekwetst het terrein. Komaan Casper!!!! 👊 👊 #krcgenk #gnklok #samengenk

Urosta usein vasempana laitapuolustajana sijaistanut Jukka Raitala on ollut viime aikoina ykkösvaihtoehto oikealle. Raitala on tiettävästi terve, mutta hän on joutunut seuraamaan joukkueensa Montreal Impactin kauden kaksi ensimmäistä ottelua vaihtopenkiltä.

Loukkaantuneiden kirjoissa on myös Sparta Rotterdamin Janne Saksela. Örebron Albin Granlund ja Tromsön Juha Pirinen sen sijaan ovat terveitä.

Toppariosastollakin huolenaiheita on. Paulus Arajuuri ei pelannut Bröndbyn sunnuntaisessa Aalborg-ottelussa reisivamman takia. Crotonen Sauli Väisäsen piti puolestaan sivussa nivusvamma. Joona Toivio, Thomas Lam ja Markus Halsti ovat kuitenkin terveitä.

Paikoista toppariosastolle saattaisivat taistella etenkin loukkaantumisten sattuessa ainakin Roda JC:n Richard Jensen ja Waasland-Beverenin Valtteri Moren. Molemmilla on allaan hyvä kausi. Jensen joutui kuitenkin leikkaukseen, eikä välttämättä pelaa enää koko kevään aikana. 27-vuotias Moren on pelannut marraskuusta lähtien lähes pelkkiä 90-minuuttisia, mutta sunnuntain ottelusta Zulte Waregemia vastaan hänkin oli loukkaantumisen takia sivussa.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparvilta jäi pikkuvamman takia myös kolme Tanskan Superliigan ottelua väliin. Perjantain Hobro-peliin Sparv oli toipunut kuntoon, mutta hän vietti silti koko pelin vielä vaihtopenkillä.

Keskikentällä ja hyökkäyksessä loukkaantumistilanne on yleisesti ottaen parempi pitkäaikaistoipilas Joel Pohjanpaloa lukuun ottamatta. Jasse Tuominen on tiettävästi toipunut treenikuntoon, mutta Tuominen on pelannut edellisen kerran marraskuussa. Robin Lod ja Pyry Soiri ovat puolestaan saaneet seurajoukkueissaan varsin rajallisesti peliaikaa viime aikoina.

Toivotaan parasta, pelätään pahinta.