EM-karsintojen sunnuntain huippuottelusta Hollanti-Saksa tuli juuri niin jännittävä kuin uskallettiin odottaa. Kaksista arvokisoista putkeen rannalle jäänyt Hollanti tekee koko ajan uutta tulemistaan, kun taas Joachim Löw on ravistellut Saksan kokoonpanoa enemmänkin. Löw lemppasi äskettäin pelaajaryhmästään kokeneet Thomas Müllerin, Mats Hummelsin ja Jerome Boatengin, ja nimesi Hollanti-peliin erikoisen ja arvostellun avauskokoonpanon.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Saksan. Avausmaali syntyi jo 15. minuutilla. Hoffenheimin Nico Schulz keskitti vasemmalta ja Ajaxin kapteeni Matthijs de Ligt heitti rangaistusalueella kuperkeikkoja kohtalokkaalla hetkellä. De Ligtin kompuroidessa Leroy Sané jäi vapaaksi ja ampui vastustamattomasti pallon ohi Jasper Cillessenin.

Peli oli vanhentunut 34 minuuttia, kun Saksa iski toistamiseen. Bayern Münchenin Serge Gnabry tarjosi yleisölle todellisen namupalan, sillä Gnabry sijoitti taidokkaalla laukauksella pallon aivan maalin takayläkulmaan. Hollannillakin oli avausjaksolla omat paikkansa, mutta Manuel Neuer torjui maalillaan hyvin.

Toiselle jaksolle Hollannin valmentaja Ronald Koeman otti vaihtopenkille tuhlaajapoika Ryan Babelin, ja korvasi tämän Steven Bergwijnillä. Kavennusmaalinkin Oranje teki jo puoliajan kolmannella minuutilla. Hollanti pelasi kulmapotkun lyhyenä eikä Saksa saanut tilannetta purettua. Lopulta Memphis Depay keskitti, ja Matthijs de Ligt paikkasi alun mokaansa puskettua pallon hienosti maaliin. Osuma oli 19-vuotiaan topparin ensimmäinen A-maajoukkuemaali.

Kului varttitunti, ja Hollanti iski pelin jo tasoihin. Jälleen Saksalla oli vaikeuksia saada palloa pois omalta rangaistusalueeltaan, ja Memphis Depay rokotti armotta. Lyonin hyökkääjä ampui tarkasti alakulmaan aivan tolpan juureen.

Squawka

@Squawka
Netherlands have now scored 22 goals under Ronald Koeman.

8 x Memphis Depay goals
5 x Memphis Depay assists

Directly involved in 59% of the total. 🦁

Coral

@Coral
Memphis Depay has been directly involved in each of the Netherlands’ last SIX goals: