Schalke tiedotti sunnuntaina, että keskikenttäpelaaja Nabil Bentaleb on pudotettu seuran alle 23-vuotiaiden joukkueeseen ”kurinpidollisista syistä”.

Gelsenkircheniläisseura ei avannut enempää, miksi Bentalebia, 24, rangaistiin. Schalke lisäsi, että hän voi vielä nousta edustusjoukkueen rinkiin, mutta reservikomennuksen kestoa ei tiedotteessa määritelty. Bentaleb ei pysty harjoittelemaan tällä hetkellä nivusvamman takia, mutta hän kuntouttaa itseään.

Bildin mukaan Schalke pudotti Algerian maajoukkuepelaajan reserveihin, koska hän ei totellut päävalmentaja Huub Stevensin käskyä.

Stevens oli lehden mukaan käskenyt Bentalebia tulemaan muiden loukkaantuneiden kanssa paikalle kotipeliin RB Leipzigiä vastaan viime lauantaina. Bentaleb ei kuitenkaan ilmaantunut Veltins-Arenalle, joten Stevens ja Schalken urheilutoimenjohtaja Jochen Schneider päättivät rankaista keskikenttäpelaajaa.

Bentaleb siirtyi Schalkeen vuonna 2017 Tottenhamista 19 miljoonan euron kaupassa vietettyään ensin Gelsenkirchenissä yhden kauden lainalla.

Hän on pelannut tällä kaudella 33 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kahdeksan osumaa ja antanut yhden maalisyötön.

Viime kaudella Bundesliigassa toiseksi tullut Schalke taistelee kuluvalla sesongilla putoamista vastaan. Joukkue on 26 kierroksen jälkeen 15. sijalla, kolme pistettä karsijan paikan yläpuolella.

Kesästä 2017 lähtien Schalkea luotsasi Domenico Tedesco, joka sai kenkää viime viikolla. Väliaikaisen vetovastuun joukkueesta ottanut Stevens kärsi lauantaina ensimmäisessä pelissään 0-1-tappion Leipzigille.