Cristiano Ronaldo laitetaan koville, 36-vuotias konkarihyökkääjä johtaa Serie A:n maalipörssiä – ”Ollut ihan käsittämättömässä iskussa”

© Kuva: Getty Images

Sampdoria pelaa lauantaina Serie A:ssa todella tärkeistä pisteistä. Yhdeksäntenä sarjataulukossa oleva joukkue isännöi neljäntenä 11 pisteen päässä olevaa AC Milania, ja kaava on selkeä: pisteitä on pakko tulla, jotta mahdollinen europaikka ei karkaisi liian kauas.

Sampdorian on pelattava vahva loppukausi, jotta se voi haaveilla eurokentille pääsystä. Tiukkaa kisa on joka tapauksessa, sillä ennen viikonlopun kierrosta AS Roma, Lazio, Atalanta, Torino ja Sampdoria olivat kaikki viiden pisteen sisällä toisistaan sijoilla 5-9.

– Tästä Sampdorian olisi nyt tavallaan hyvä jatkaa sitä hyvää formia, mikä on ollut viime aikoina. Toki ennen maaottelutaukoa tuli kirvelevä kotitappio Atalantalle, mutta sitten viimeisessä pelissä ennen taukoa syntyi viisi tehtyä maalia Sassuoloa vastaan. Se on osoitus siitä, että Sampdoria on kyllä ollut hyvässä iskussa, Sampdorian ja AC Milanin välisen ottelun lauantaina Ruudussa selostava Velja Engström sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Sampdorian ykköstähti on ollut tällä kaudella Fabio Quagliarella. 36-vuotias konkarihyökkääjä on viimeistellyt 21 maalia ja johtaa tuolla lukemalla Serie A:n maalitilastoa.

– Quagliarella on ollut ihan käsittämättömässä iskussa. Hän on koko ajan vaarallisen oloinen päästessään palloon rangaistusalueella tai 20 metrissä. Niin kuuma pelaaja tällä hetkellä, ettei oikein tiedä mitä sieltä on tulossa, Engström kehuu.

Qualiarella heilutti verkkoa myös maaottelutauolla. Peräti 8,5 vuoden jälkeen kutsun Italian A-maajoukkueeseen saanut kärkimies teki kaksi maalia rangaistuspotkusta Liechtensteinia vastaan ja nousi sen myötä Azzurrin maajoukkuehistorian vanhimmaksi maalintekijäksi.

– On se aika huikea suoritus, jos 36-vuotiaana palaa melkein 10 vuoden tauon jälkeen maajoukkueeseen. Suomeakin vastaan hän osui ristikkoon ja esitti huippupelastusta vaatineen puskun, Engström muistuttaa.

Vain Suomen maalivahti Lukas Hradeckyn ilmiömäinen venytys oikeasta alanurkasta esti viime lauantaina sen, ettei Qugliarella tehnyt puskumaalia Huuhkajien verkkoon EM-karsintojen avausottelussa Udinessa. Suomi hävisi ottelun 0-2.

Vastassa nuori ja nälkäinen maalintekijä

Lauantaina nähdään nuoren ja kokeneen huippuhyökkääjän kohtaaminen. Quagliarellan lisäksi kentällä kirmaa toinen maalipyssy, AC Milaniin Genoasta kesken kauden siirtynyt puolalainen Krzysztof Piatek, joka pelaa fantastista debyyttikautta Serie A:ssa.

Piatek, 23, on tehnyt 19 maalia ja jakaa sillä maalitilaston kakkossijan yhdessä Juventuksen Cristiano Ronaldon kanssa.

– Siinäkin mielessä tämä kohtaaminen on todella mielenkiintoinen, sillä kun Ronaldo on nyt pari viikkoa pois loukkaantumisen takia, Quagliarellalla ja Piatekilla on mahdollisuus vähän karata maalipörssissä, Engström huomauttaa.

– Olisihan se aikamoinen temppu, jos Quagliarella pokkaisi kauden päätteeksi Capocannoniere-palkinnon.

Jos kyseinen pystyi päätyisi ”hiukan” nuoremman Piatekin haltuun, puhuttaisiin myös fantastisesta suorituksesta. Siirryttyään Milaniin tammikuussa Piatek on osoittanut tulivoimansa ja tehnyt uudelle seuralleen peräti kahdeksan maalia 10 ottelussa.

– Hän on yksi syy sen takana, miksi Milan on alkanut pärjäämään niin hyvin myös tuloksellisesti. Huikea kaveri, joka on ottanut paikkansa myös Puolan maajoukkueessa. Ei sinänsä mikään ihme, että Puolan kannattajatkin ovat innoissaan katsoessaan hyökkäysosastoa. Siellä ovat valmiiksi Arkadiusz Milik sekä Robert Lewandowski, kaksi kovaa kärkeä, ja nyt kun Piatek on tullut siihen lisäksi, niin ei siellä varmaan Puolan valmentajatkaan tiedä, ketä sinne pitäisi heittää.

– Sen näki alkukaudesta aika nopeasti, että hän on jotenkin niin maalinälkäinen kaveri, että osasi tavallaan odottaa, että tulosta tulee. Mutta varmasti kaikkia on yllättänyt se miten hyvä hän on ollut ensimmäisellä kaudellaan isossa sarjassa. Viime kaudella hän osui yli 20 kertaa Puolan pääsarjassa, mutta Serie A on ihan eri asia. Harva pelaaja pystyy vielä ensimmäisellä kaudellaan taistelemaan maalipörssin voitosta. Tässä on 10 kierrosta vielä jäljellä, ja Piatekilla on ihan relistiset mahdollisuudet pokata Capocannoniere-pysti.

Sampdorian ja AC Milanin välinen ottelu pelataan lauantain 30.3. kello 21.30.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!