Ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen avannut Italian veteraanihyökkääjä teki huimaa maajoukkuehistoriaa – ”He sanoivat, että tämä on iltani”

© Kuva: Getty Images

Italian konkarihyökkääjä Fabio Quagliarella teki eilen Liechensteinia vastaan EM-karsintojen J-lohkossa historiaa. 36-vuotiaasta Azzurri-kärjestä tuli maajoukkuehistorian vanhin maalintekijä.

Sampdoriaa edustava Quagliarella viimeisteli murskaavassa 6-0-voitossa kaksi osumaa rangaistuspotkusta ja pohjusti toisella puoliskolla Moise Keanin osuman. Ottelu oli veteraanin ensimmäinen kilpailullinen avauksessa sitten vuoden 2009 Kypros-pelin. Hyökkääjän edellisestä ystävyysottelustakin avauksessa oli ehtinyt vierähtää yhdeksän vuotta.

Quagliarella pääsi myös vaihdosta sisään lauantain avauspelissä Suomea vastaan.

– Olen 36-vuotias, mutta en tunne sitä! Tämä oli upea ilta kahdella mahtavalla maalilla, Quagliarella kehui Raille.

– En ole pelannut maajoukkueessa hetkeen, joten paluu ja auttaminen täällä tuntuu hyvältä. Tunnen olevani fyysisesti kunnossa. Olen levollinen ja harjoittelen jatkuvasti. Myös Sampdoria on antanut minulle hyvän roolin.

Italian rangaistuspotkut antavat normaalisti Jorginho ja Leonardo Bonucci. Kaksikko halusi kuitenkin epäitsekkäästi antaa kunnian veteraani Quagriarellalle.

– Kiitän sekä Jorginhoa että Bonuccia hienosta eleestä antaa minun ampua rangaistuspotkut. He antoivat molemmat minulle luvan, vaikka ovat normaalisti vastuussa.

– Luulin ensimmäisen jälkeen, että toinen heistä ampuisi toisen. Mutta he sanoivat, että tämä on minun iltani.

Quagliarellaa ennen vanhimman maajoukkuemaalintekijän ennätystä piti Italian historiassa hallussaan Christian Panucci. Sampdoria-hyökkääjä pelaa myös vahvaa sarjakautta ja kohtaa 21 osumalla Serie A:n maalipörssiä.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!