HJK ottaa mittaa Venäjän suurseurasta liigakauden kenraaliharjoituksessa

© Kuva: Getty Images

Helsingin Jalkapalloklubi kertoo sosiaalisessa mediassa, että harjoitusottelu Pietarin Zenitiä vastaan on varmistunut.

Venäjän suurseura isännöi Klubia 27. maaliskuuta kello 16:45. HJK TV näyttää Pietarissa pelattavan ottelun suorana.

Zenit lukeutuu Venäjän ehdottomiin suurseuroihin. Joukkue on voittanut Venäjän pääsarjan mestaruuden viidesti ja yltänyt Mestarien liigassa 16 parhaan joukkoon kolmesti. Se päihitti vuoden 2008 Eurooppa-liigan (Uefa Cup) finaalissa skotlantilaisen Rangersin 2-0 ja voitti samana vuonna myös Uefa Super Cupissa Manchester Unitedin 2-1.

Tällä hetkellä Zenit johtaa Venäjän Valioliigaa viiden pisteen erolla TsSKA Moskovaan, kun kymmenen kierrosta on pelaamatta. Pietarilaisten riveistä löytyy mm. useampi Venäjän A-maajoukkuepelaaja, Juventuksen entinen keskikenttäpelaaja Claudio Marchisio, Chelsea-ikoni Branislav Ivanović, ”Iranin Messiksi” tituleerattu Sardar Azmoun ja monia taitureita Etelä-Amerikasta.

HJK on kohdannut tänä vuonna harjoitusotteluissa jo skottiseura Rangersin (2-3), ruotsalaisen Hammarbyn (3-1), valkovenäläisen Shakhtyor Salihorskin (0-3), ukrainalaisen Obolon Kievin (2-1) ja Kuopion Palloseuran (2-1). Ennen Zenitiä helsinkiläiset pelaavat vielä ensi lauantaina harjoitusottelun virolaista FC Floraa vastaan.

Suomen Cupissa HJK:n taival päättyi jo karsintalohkoon sen kerättyä viidestä pelistä vain seitsemän pistettä.

HJK aloittaa Veikkausliigan mestaruuden puolustamisen 3. huhtikuuta kotiottelulla FC Interiä vastaan.