Kriisiseura-sanaa viljellään aika ajoin nykyfutiksessa turhankin tiheään, mutta nyt voinee sanoa hyvällä syyllä Real Madridin olevan kriisissä. Real lensi leppäkeihään lailla laulukuoroon Mestarien liigasta tiistaina ja venytti kotitappioiden putkensa jo neljään. Tilastotkin kertovat kauden olevan yksi Realin 117-vuotisen historian kehnoimmista.

Kuten kriisiseuroissa on tapana, on valmentajan paikka ensimmäisenä liipasimella. Santiago Solari ei ole missään vaiheessa onnistunut saamaan fanien luottamusta puolellaan, ja nyt optimismin viimeisetkin rippeet alkanevat olla kateissa. Uusi mies astuu mitä todennäköisimmin ruoriin viimeistään kesällä – ja kuka ties jo hyvinkin pian.

Real Madridia on johtanut kahteen otteeseen kiistelty Florentino Pérez – ensin vuosina 2000-2006 ja sitten jälleen vuodesta 2009 alkaen. Pérezin kahden aikakauden välissä pestiä hoiti 2,5 vuoden ajan Ramón Calderón. Nyt Calderónilla on vakaa ajatus siitä, kenet Real Madrid haluaa palkata Solarin työtä jatkamaan. Ei enempää eikä vähempää kuin José Mourinhon, joka lähti Realista vuonna 2013.

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Mourinho olisi puheenjohtajan ykkösvaihtoehto. Hänelle on soiteltu viime viikkoina, Calderón paljasti Sky Sportsin haastattelussa.

– Kun Zinedine Zidane lähti, Mourinho oli Manchester Unitedissa. Hän sanoi, että silloin ei ollut oikea hetki palata, mutta ehkä hän on nyt vapaa.

[readmore from=Mourinho-Jose]

– Florentino Pérez tarvitsee pommin, jotta kannattajat tyyntyvät. Mourinho on ainoa valmentaja, jota hän kunnioittaa. Pidän hyvin mahdollisena, että hän on ensi kaudella Realin penkillä, Calderón jatkaa.

Toiseksi vaihtoehdoksi Calderón nostaa Tottenhamin valmentajan Mauricio Pochettinon. Nimiä tullee ex-pomon mielestä tosin pulpahtelemaan lähipäivinä esiin enemmänkin, sillä niin rauhatonta kannattajien keskuudessa juuri nyt on.

– Joukkueen suunnittelu on johtanut siihen, että viimeiset kolme, neljä kuukautta ovat olleet pelkkää valitusta, harmittelua ja katumista, Caldéron summaa.