Juventus ja tappio oli yhdistelmä, jota ei tämän kauden Serie A:ssa oltu ennen sunnuntaita nähty vielä kertaakaan. Nyt Vanha Rouva sai kuitenkin taipua, kun kotijoukkue Genoa nappasi täyden pistepotin maalein 2-0. Tappio Serie A:ssa oli sille äärimmäisen harvinainen, sillä viimeksi se oli hävinnyt kotimaansa sarjassa viime huhtikuussa.

Juventus kierrätti ottelussa kokoonpanoaan jonkin verran, mutta heitti kentälle silti vahvan pelaajaryhmän. Merkittävämpänä poissaolijana oli luonnollisesti lepovuoron saanut Cristiano Ronaldo. Portugalilaisen puuttuminen kokoonpanosta sai molempien joukkojen kannattajat vaatimaan joukolla rahojaan takaisin (lue lisää).

Poissaolijoista huolimatta tuskin kukaan odotti, että Juventus taipuisi Genovassa niinkin helposti. Kotijoukkue kun voitti vaikkapa maalintekoyritykset suvereenisti lukemin 15-4. Ennen Genoa-vierailuaan Juventus oli pelannut Serie A:ssa 26 vierasottelua putkeen.

Squawka

@Squawka
Genoa 2-0 Juventus FT:

Shots: 18-5
Passing accuracy: 77%-82%
Chances created: 15-4
Possession: 40%-60%

Ronaldo-less Juventus fall to their first defeat in Serie A this season.

Gracenote Live

@GracenoteLive
Genoa also defeated Juventus on 27 November 2016. @GenoaCFC are the only club to beat Juventus twice in Serie A since October 2015. #GenoaJuventus

Genoan maaleista ottelussa vastasivat vaihdossa pelin aloittaneet Stefano Sturaro ja Goran Pandev. Oma koira puraisi, sillä Sturaro pelasi Juventuksessa 3,5 kautta vuosina 2015-2018.

Varsinaisesti Juventuksen ei kuitenkaan tarvitse mestaruutensa puolesta jännittää, sillä tappiosta huolimatta sillä on sarjassa edelleen 18 pisteen etumatka sarjakakkoseen Napoliin. Napoli voi vielä tänään kuroa eron 15 pisteeseen, jos se voittaa kotonaan Udinesen.

OptaPaolo

@OptaPaolo
2 - Juventus have lost a Serie A game by a 2+ goals margin for the first time since May 2017 (1-3 v AS Roma). Fall.

#GenoaJuve