Kemi City FC maalaa hurjaa kuvaa tulevasta: ”Tiedämme, että pystymme tämän Kemiin tuomaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Kemin kaupunki julkaisi sivustollaan seikkaperäisen tiedotteen pienimuotoista kohua herättäneen Kemi City FC:n taustoista. Voit lukea tiedotteen kokonaisuudessaan täältä.

Jalkapalloseuran taustayhtiönä toimii Kemi Football Oy. Yhtiön omistajat ovat entinen jalkapalloilija, hallituksen puheenjohtajan paikan ottva Mark Tivey, sekä kemiläisessä futiksessa viimeiset 15 vuotta toiminut Arto Hakala.

Ex-pelaaja Hakala toimi vuoden 2014 lopusta vuoden 2018 alkuun PS Kemin seurajohtajana Ykkösessä ja Veikkausliigassa. Tivey taas on ollut viimeiset 10 vuotta pelaaja-agentti.

Kaupallinen markkinointiyhtiö Redstrike Group omistaa Kemi Football Oy:sta 40 prosenttia. Redstriken toimitusjohtaja Mike Farnan, ja liiketoiminnan kehittäjä Brian Williams muodostavat Tiveyn ja Hakalan kanssa myös yhtiön hallituksen.

Redstriken toimialaa on maailmanlaajuisten jalkapalloakatemioiden kehittäminen. Sillä on toimistot viidessä eri maassa, ja yhteistyöseuroja ympäri maailman. Yhtiön alaisuuteen tulee edustusjoukkueen lisäksi Kemin Palloseuran junioritoiminta, sekä FC Kemin futsaltoiminta.

Uusi yhtiö kertoo tavoitteekseen, että akatemiatoiminnassa on vuoden 2019 loppuun mennessä 1000 juniori-ikäistä jalkapallon ja futsalin harrastajaa.

Edustusjalkapallon nostaminen vuosi kerrallaan kohti pääsarjaa on asetettu tavoitteeksi, ja kehittämällä akatemiatoimintaa tämän rinnalla, luvataan edustusjoukkueen olevan tulevina entistä omavaraisempi. Kemi City FC aloittaa nousun tavoittelun tällä kaudella Kolmosesta.

Redstriken Farnan on työskennellyt aiemmin Manchester Unitedin ja Atlético Mardidin kaltaisten seurojen johtotehtävissä, ja maalaa kuvaa tulevasta.

– Kemin jalkapallolla on pitkä historia, mutta viime vuonna se koki romahduksen edustustasolla alasarjoihin. Meille esiteltiin mahdollisuus olla mukana tulevaisuuden rakentamisessa, ei pelkästään jalkapallossa, vaan myös koko tämän hienon kaupungin kehittämisessä. Haluamme tuoda oman asiantuntemuksemme ja kokemuksemme kaupunkiin. Tavoitteena on rakentaa seurasta yksi suurimmista koko Suomessa. Pelaajakehitys ja akatemiatoiminta on meille erittäin tärkeää, kun rakennamme seurasta vahvan ja fanien rakastaman brändin. Tiedämme, että pystymme tämän Kemiin tuomaan ja kun se tapahtuu, tulee jalkapallon tulevaisuus olemaan loistava.